Afstudeeropdracht Commerciële Economie/(technische) Bedrijfskunde

“De Nederlandse noodverlichtingsmarkt in kaart”

Wie is Hertek?
Veiligheid is voor iedereen van groot belang om onbezorgd te leven en te werken. Hertek garandeert deze veiligheid, welzijn en continuïteit voor mensen en middelen in gebouwen en voorkomt dat zij onnodig in gevaar komen. Van medewerkers in een kantoor, tot kinderen in een school en van kwetsbare inwoners van een verzorgingstehuis tot een kritische productielijn in een fabriek. Met 200+ medewerkers staat de Hertek Groep dagelijks klaar om voor haar klanten meesterwerken te leveren. Dit doet de Hertek Groep vanuit 4 Business Units:

 • Hertek Safety (Weert) garandeert veiligheid voor mensen en middelen in gebouwen door het leveren van brandmeld-, noodverlichtings-, en ontruimingssystemen.
 • Hertek Care (Weert) garandeert veiligheid en welzijn voor cliënten en medewerkers in de zorgsector door het leveren van zorg- en communicatiesystemen.
 • Hi-Safe (Dordrecht) borgt bedrijfscontinuïteit door het beperken van (brand)schade aan bedrijfsmiddelen door het leveren van blus- en explosie-onderdrukkingssystemen.
 • En vanuit de vestiging Hertek GmbH in Berlijn wordt brandveiligheid gewaarborgd voor de Duitse klanten van Hertek.
  Kernwoord is PASSIE: medewerkers van de Hertek Groep hebben hart voor de zaak en werken elke dag met veel plezier binnen deze informele organisatie. Zij vieren hun successen met elkaar!

Hoe ziet de afdeling Product Development eruit?
Hertek is een familiebedrijf dat reeds 25 jaar actief is in de Safety markt. Onze markt is een gereguleerde markt waarin normen, wet- en regelgeving de snelheid van product development dicteren. De wereld om ons heen verandert, echter harder en sneller dan deze regelgeving dat doet. Zo ook de markt waarin we ons bewegen en de mogelijkheden die producten en systemen ons bieden.

Binnen de afdeling product development richten de productmanagers zich op het productlifecycle beheer van onze branddetectie-, ontruimings- en noodverlichtingssystemen/ producten. Op basis van productontwikkelingen en marktvraag, bepalen zij welke producten interessant en relevant zijn om in het productassortiment op te nemen en te houden. Tevens wordt er door onze productengineers technisch systeem- en productsupport verleend aan klanten en de interne organisatie bij productvragen of issues. Ook wordt door de technische sales consultants technische ondersteuning verleend in het verkoop- en uitvoeringstraject. Trainers verzorgen vakopleidingen en producttrainingen aan onze afnemers.

Hoe ziet jouw afstudeeropdracht eruit?
Hertek heeft sinds 10 jaar een succesvolle noodverlichtingstak binnen haar organisatie geïmplementeerd. Met diverse buitenlandse leveranciers zijn samenwerkingen opgezet, waar Hertek haar noodverlichtingsproducten afneemt en op de Nederlandse markt vermarkt. Middels de decentrale, centrale en wireless productplatvormen van noodverlichting, biedt Hertek een grote diversiteit aan oplossingen aan producten en systemen op de Nederlandse markt van noodverlichting. Hertek hanteert hierbij momenteel een persoonlijke sales aanpak, waarbij ons team aan accountmanagers zich richt op de wereld van installateurs doormiddel van persoonlijke verkoop, maar ook het beïnvloeden/bewerken van de DMU in de bouw bij aanbestedingen.

Het is aan jou om de Nederlandse markt van noodverlichting verder in kaart te brengen en ons te vertellen welke mogelijkheden er nog meer voor Hertek zijn om haar marktaandeel noodverlichting in Nederland te vergroten. Met jouw marktanalyse willen we de huidige salesmethodiek ook onder de loep nemen. De volgende deelvragen zijn van belang om beantwoordt te krijgen:

 • Wat is de exacte marktomvang van de Nederlandse markt aan noodverlichting?
 • Welke trends & ontwikkelingen zijn er waarneembaar?
 • Welke sectoren zijn voor Hertek interessant om op in te zetten om onze ambitie verder vorm te kunnen geven?
 • Waar bevinden zich interessante projecten en welke aanpak is hierbij benodigd?
 • Eigen research dient hierbij verricht te worden, maar er kan tevens gebruik gemaakt worden van de reeds bestaande middelen en actueel aangekochte marktinformatie.

Wat verwachten wij van jou?

 • Afstuderend aan de opleiding HBO commerciële economie of (technische) bedrijfskunde;
 • Beschikbaar vanaf augustus/september 2020;
 • Communicatief sterk om complexe materie eenvoudig uit te leggen;
 • Onderzoekend, analytisch sterk en in staat om concepten te ontwikkelen;
 • Doorzettingsvermogen is belangrijk. ‘ No is not an answer’;
 • Vindingrijkheid en geduld;
 • Gezonde dosis humor en zelfspot.

Interesse?
Stuur dan je motivatie en CV naar suzan.levels@hertek.nl

Samen met de afdeling product development bekijken we dan hoe we de opdracht smart kunnen formuleren zodat deze voldoet aan jouw opleidingseisen en gelijktijdig voldoet aan het doel dat Hertek met dit onderzoek voor ogen heeft.

Meer weten over de afstudeeropdracht?
Onze recruiter, Suzan Levels, beantwoordt graag je vragen op +31683173671.