Een leven lang blended leren

Vanuit Hertek trainen we al jarenlang op een klassikale manier onze klanten over het gebruik, regelgeving en het in bedrijf stellen van onze veiligheidsoplossingen. Binnen het Sonevo opleidingsprogramma voor de zorg combineren we klassikale trainingen met digitale trainingen in de vorm van e-learnings in de Hertek e-Campus.

In 2019 zijn wij gestart met de Hertek e-Campus waarbij we onze klanten optimaal faciliteren vanuit de gedachte ‘een leven lang leren’. Samen met didactisch professionals, productspecialisten en zorgtechnologen ontwikkelt Sebastiaan Vondenhoff, Learning & Development Specialist bij Hertek, opleidingen voor de zorgoplossingen van Hertek. Sebastiaan licht de voordelen van het werken met e-learnings volgens de blended leermethode toe.

Effectieve blended leermethode
Sebastiaan: “Binnen Hertek promoten wij een leven lang leren, dit doen we nu grotendeels met klassikale opleidingen. Het leren via e-learnings is minstens zo effectief als klassikaal onderwijs en dit maakt online leren een volwaardige leermethode.” Dat is de conclusie van een meta-analyse van bijna 300 studies. “Daarom is Hertek gestart met het in eigen beheer ontwikkelen van een online leerplatform, de Hertek e-Campus.” De leerstof wordt aangeboden via een blended leermethode. Interactieve video’s, game based learnings en online kennistoetsen worden gecombineerd met leren op de werkplek, klassikale sessies, offline opdrachten en eventueel klassikale trainingen uit het Sonevo opleidingsprogramma. “Blended learning levert zelfs betere leerresultaten op dan alleen klassikaal onderwijs. Onderzoeken van bijvoorbeeld de universiteiten van Columbia en Pittsburgh bewijzen dat e-learning via een blended leermethode gemiddeld betere leerresultaten oplevert dan alleen klassikaal onderwijs.”

Hertek Care - e-Campus

Meer weten over de Hertek e-campus

Wil u meer weten over de Hertek e-campus en de mogelijkheden voor uw zorgorganisatie? Wij verzorgen een demo van onze e-campus. Vraag deze demo aan!

Vraag demo aan

Snel en effectief leren
“In onze blended learning programma’s kijken we naar het samenspel van de trainer, sociale en cognitieve aspecten en de cursist voor een optimale leerervaring.” Het is in ieders belang dat cursisten niet alleen snel en effectief leren, maar ook de kennis blijven onthouden om correct met de veiligheidsoplossingen van Hertek te werken. Binnen een leven lang leren wordt in de zorg vaak het 70:20:10 leermodel toegepast. 70% van nieuwe kennis wordt opgedaan op de werkvloer, 20% door collega’s en 10% met een formele opleiding. “Bij de ontwikkeling van onze blended leermethode hebben wij het 70:20:10 leermodel als richtlijn gebruikt. Daarom stellen wij in onze e-learnings de werkvloer centraal in de vorm van uitgewerkte scenario’s. De ervaring is dat men sneller leert én onthoudt.” Nieuwe medewerkers zijn snel op te leiden en kunnen na het volgen van een e-learning direct aan de slag. Is er iets onduidelijk, dan kan direct de vraag gesteld worden aan de docent.

Nieuwe manier van werken
De Hertek e-Campus past volledig binnen de huidige tijd, waar leren plaats- en tijdonafhankelijk moet zijn. Daarnaast staat alle kennis op een centrale plek. Handig als je tijdens de werkdag iets moet opzoeken, je kennis op wil frissen of wil uitbreiden. Ook dragen de e-learnings bij aan het verhogen van de adoptiegraad van het systeem door de zorgmedewerkers en verbetert dit de efficiëntie van het zorgproces. Met online kennistoetsen is de leercurve realtime inzichtelijk en weet de zorgdomotica-verantwoordelijke de studievoortgang van iedere medewerker.

De Hertek e-Campus is beschikbaar als online leeromgeving (i.p.v. een externe applicatie) met uitgebreide faciliteiten (zoals het volgen van de studievoortgang en een uitgebreid gebruikersbeheer). Ook zijn de e-learnings naadloos te integreren in de (bestaande) online leeromgeving van uw zorgorganisatie. Uw medewerkers hebben direct alle kennis centraal beschikbaar.

Wilt u meer weten over de Hertek e-Campus of over onze e-learnings? Informeer naar de mogelijkheden voor uw zorgorganisatie bij uw contactpersoon van Hertek.