Case Studies: Biodynamische Verlichting

Het is bekend dat licht, of gebrek daaraan, een grote invloed heeft op onze biologische klok en daarmee op hoe we ons voelen. Meer daglicht en buiten zijn, maakt ons in het algemeen energieker en opgewekter. Ouderen in de psychogeriatrische zorg blijken dubbel en dwars in het nadeel te zijn.

In recente jaren is steeds duidelijker geworden dat het sterk opvoeren van het verlichtingsniveau binnenshuis een serieuze bijdrage kan leveren aan verbetering van het slaapwaakritme en aan het verminderen van onbegrepen gedrag bij psychogeriatrische cliënten. Ook is er een positieve invloed op gezichtsvermogen en cognitie.

Deze zogeheten biodynamische verlichting levert daarmee een aanzienlijke bijdrage aan de kwaliteit van leven en het welzijn van cliënten in de ouderenzorg. Dit levert voor de medewerkers een veiligere en prettigere werkomgeving op met minder werkdruk. Zorginstellingen De Schutse in Sint-Annaland en Severinus in Veldhoven passen de Hertek biodynamische verlichting toe voor bewoners en medewerkers

Lees de volledige Case Study over Biodynamische Verlichting:

Download Case Studies: Biodynamische Verlichting

(*) Dit veld is verplicht.