Webinar: 'Biodynamische verlichting verlicht de nacht'

U staat er niet direct bij stil, maar licht heeft een grote invloed op onze biologische klok. Daglicht maakt ons energieker en opgewekter en daarmee zijn mensen die veel binnen zijn (zoals cliënten in de intramurale zorg of nachtzorgmedewerkers) in het nadeel.

Indirect belast dit ook het zorgpersoneel tijdens verzorging van cliënten met een verstoord slaap-waakritme en wellicht onbegrepen gedrag.

Biodynamische verlichting brengt het daglicht naar binnen en creëert een omgeving met indirect licht dat verandert gedurende de dag. Dit natuurlijke daglichtverloop heeft een positief effect op ons bio- en slaap- en waakritme. Onderzoek heeft aangetoond dat deze natuurlijke simulatie van het daglichtverloop een serieuze bijdrage levert aan verbetering van het slaap en- waakritme en aan het verminderen van onbegrepen gedrag bij psychogeriatrische cliënten.

Tijdens het webinar ‘Biodynamische verlichting verlicht de nacht’ nemen onze specialisten u mee in het effect van licht en hoe biodynamische verlichting bijdraagt aan verbetering van het dag- en nachtritme van zowel uw cliënten als nachtzorgcentralisten. Ook praktijksituaties komen aan bod. Dit webinar is interessant voor CTO's, I&A-managers en specialisten binnen zorginstellingen die verantwoordelijk zijn voor het welzijn van cliënten.

Wilt u de webinar volgen maar bent u niet beschikbaar op die datum? Meld u dan toch aan en kijk de webinar op een later tijdstip terug.

Webinar details

Doelgroep:
CTO's, I&A-managers en specialisten binnen zorginstellingen die verantwoordelijk zijn voor zorgdomotica en - technologie
Prijs:
Gratis na registratie
Duur:
+/- 40 minuten