Betap Tufting zeer tevreden over Hi-Safe oplossingen

Tapijtfabrikant Betap Tufting B.V. in Genemuiden heeft meerdere innovatieve Hi-Safe oplossingen in gebruik om te voorkomen dat medewerkers en gebouwen onnodig in gevaar komen. Gerrit Beens, Research & Development Engineer bij Betap, vertelt: “We waarborgen hiermee onze bedrijfscontinuïteit door eventuele (brand-)schade te beperken aan bedrijfsmiddelen.”

Hi-Safe, onderdeel van Hertek, koppelt meesterwerk en passie voor de klant. Gerrit vervolgt: “Hi-Safe beschikt over ruime ervaring in het adviseren, ontwerpen en leveren van blus- en explosieonderdrukkingssystemen. Met deze ervaring heeft Hi-Safe het Programma van Eisen (PvE) opgesteld. Daarnaast is de serviceafdeling 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.” Hi-Safe levert producten, systemen en diensten rechtstreeks of via partners. Daarnaast is Hi-Safe niet alleen een CCV erkend branddetectie- en onderhoudsbedrijf voor blusmiddelen REOB (deelgebied A), maar ook een CIBV gecertificeerd blusgasinstallatie- en onderhoudsbedrijf.

Betrouwbaarheid bewezen

Gerrit Beens: “Wij hebben sinds 2005 verschillende Hi-Safe installaties binnen Betap. De oplossingen zijn honderd procent betrouwbaar en dat heeft Hi-Safe inmiddels bewezen. Een groot deel van de systemen is in bedrijf voor algemeen gebruik, die hangen door al onze gebouwen. Voor onze hoogwaardige machines, zoals onze packingmachines, hanteren wij een CO2 blusinstallatie. Het is een blusgas, waarvan de blussende werking is gebaseerd op zuurstofverdringing. Doordat er ook een koelende werking optreedt, is het een zeer effectief gas om te blussen. De afblaastijd is genormeerd op 60-120 seconden.” Gerrit vertelt verder: “In onze serverruimte hebben wij een Prolnert blusgasinstallatie. Deze dooft wel de brand, echter is het niet schadelijk voor de mens. Hi-Safe onderzoekt eerst onze machines en richt vervolgens hier de volledige blusinstallatie op in. Het is een flexibele organisatie met veel know-how in huis. Wanneer een monteur op locatie komt, dan werkt diegene zelfstandig en zorgt ervoor dat de installatie altijd in orde is. Door met CO2 te blussen voorkomt u dat de sprinklerinstallatie wordt geactiveerd en daarmee schade aan machines ontstaat. Schade aan machinedelen en elektronica levert al snel twee weken stilstand op.”

Over Betap

Familiebedrijf Betap is sinds 1957 een ambitieuze en snelgroeiende onderneming in de tapijtindustrie met vier moderne fabrieken in Genemuiden. Met een team van ervaren, enthousiaste en loyale medewerkers produceert Betap hoogwaardig tapijt voor de domestic, project en automotive markt. In haar kernwaarde heeft Betap de eigenschappen opgenomen waar intrinsiek belang aan wordt gehecht. Hierin staat Betap voor het acroniem Betrouwbaar, Eerlijk, Toekomstgericht, Ambitieus en Professioneel.