Innovatieve radarsensor Vayyar geïntegreerd in Sonevo zorgplatform

Hertek Care werkt samen met Vayyar imaging, fabrikant van de Vayyar radarsensor. Deze 4D-radarsensor geeft inzicht in de bewegingsactiviteit van cliënten, alarmeert direct bij een val en waarborgt de privacy van een cliënt.

Deze techniek is perfect toepasbaar voor (leefstijl)monitoring van cliënten die niet meer zelfstandig kunnen alarmeren. Deze innovatieve radarsensor sluit perfect aan op de zorgdomotica- en communicatieoplossingen van Hertek Care en is geïntegreerd in het Sonevo zorgplatform.

Bewezen 4D-radartechniek

Vayyar is een krachtige radarsensor die op een privacy vriendelijke manier dingen kan zien en geen last heeft van invloeden van buitenaf zoals licht en obstakels. Vayyar begon in 2011 met een oplossing om op een effectievere manier borstkanker in een vroegtijdig stadium te detecteren, met behulp van radiofrequentietechnologie. Naarmate de technologie volwassener is geworden, ontwikkelde Vayyar de techniek door voor andere toepassingen, zoals de auto-industrie en ook de zorg. De techniek is zeer betrouwbaar, nauwkeurig, werkt zonder een wearable (zoals een pols of halszender) en waarborgt de privacy.

Dit maakt de Vayyar radarsensor uitermate geschikt voor de intramurale gezondheidszorg. De radarsensor komt daar volledig tot zijn recht dankzij de nauwkeurige en automatische in/uit bed detectie en valdetectie. De sensor speelt daarnaast een belangrijke rol binnen leefstijlmonitoring. Geïntegreerd in het Sonevo Smart Sensoring concept zorgt de radarsensor voor realtime bewonerstatus in de Sonevo Care App en levert de sensor data voor Sonevo leefstijlanalyse. De data geeft inzicht in het leefpatroon van een cliënt over een langere periode en is daarmee waardevol voor datagedreven zorg.

Wilt u als zorginstelling meer weten over de unieke eigenschappen van de Vayyar radarsensor, ook in combinatie met het zorgplatform Sonevo? Neem dan contact met ons op via marketing@hertek.nl of +31(0)495-584111!