Living Lab Zorgtechnologie en Hertek Care partners voor innovaties in de zorg

Living Lab Zorgtechnologie is open! Zorgtechniek Limburg (ZTL), Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie (EIZT), Gilde Opleidingen en de gemeente Roermond nemen het initiatief en richten een fysieke plek in waar u zorgtechnologie kunt ervaren. Partner Hertek Care, laat in dit Living Lab zien wat de mogelijkheden zijn van de meest innovatieve zorgtechnologie.

Het Living Lab is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is om te ervaren hoe het is om met zorgtechnologie om te gaan.

Biodynamische Verlichting

Een innovatieve oplossing binnen de zorgtechnologie is Biodynamische Verlichting van Hertek Care. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat biodynamische verlichting een serieuze bijdrage levert aan verbetering van het slaap-waakritme en aan het verminderen van onbegrepen gedrag bij psychogeriatrische cliënten. Daarnaast heeft het een positieve invloed op hun gezichtsvermogen en cognitie. Dit voorkomt valincidenten en maakt uw cliënten weer actiever. Biodynamische verlichting levert daarmee een aanzienlijke bijdrage aan de kwaliteit van leven en het welzijn van bewoners van een zorginstelling. Uw medewerkers in de nachtzorg profiteren ook van deze innovatieve verlichting. De nadelige effecten door verstoring van hun slaap-waakritme is hiermee verleden tijd. Biodynamische verlichting zorgt er voor dat centralisten fitter aan hun dienst beginnen en het werk veel prettiger en beter uitvoeren.

Living Lab Hertek Care

De vloer als slimme sensor

Ook is de laatste generatie toezichthoudende domotica in de vorm van een slimme vloer aanwezig in het Living Lab. Deze innovatieve oplossing registreert door gebruik van slimme sensoren wat er op de vloer gebeurt. Wanneer een bewoner valt of simpelweg de ruimte verlaat informeert de vloer de zorgmedewerkers.