Living Lab Zorgtechnologie en Hertek Care partners voor innovaties in de zorg

Living Lab Zorgtechnologie is geopend! Zorgtechniek Limburg (ZTL), Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie (EIZT), Gilde Opleidingen en de gemeente Roermond nemen het initiatief en richten een fysieke plek in waar u zorgtechnologie kunt ervaren. Partner Hertek Care, laat in dit Living Lab zien wat de mogelijkheden zijn van de meest innovatieve zorgtechnologie.

Dit unieke Living Lab is officieel geopend op donderdag 15 maart door wethouder Smitsmans, samen met robot Pepper, ereburger van de stad Roermond. Het Living Lab is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is om te ervaren hoe het is om met zorgtechnologie om te gaan.

Biodynamische Verlichting

Een innovatieve oplossing binnen de zorgtechnologie is Biodynamische Verlichting van Hertek Care. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat biodynamische verlichting een serieuze bijdrage levert aan verbetering van het slaap-waakritme en aan het verminderen van onbegrepen gedrag bij psychogeriatrische cliënten. Daarnaast heeft het een positieve invloed op hun gezichtsvermogen en cognitie. Dit voorkomt valincidenten en maakt uw cliënten weer actiever. Biodynamische verlichting levert daarmee een aanzienlijke bijdrage aan de kwaliteit van leven en het welzijn van bewoners van een zorginstelling. Uw medewerkers in de nachtzorg profiteren ook van deze innovatieve verlichting. De nadelige effecten door verstoring van hun slaap-waakritme is hiermee verleden tijd. Biodynamische verlichting zorgt er voor dat centralisten fitter aan hun dienst beginnen en het werk veel prettiger en beter uitvoeren.

De vloer als slimme sensor

Binnenkort installeert Hertek Care nog een innovatieve oplossing in het Living Lab: De laatste generatie toezichthoudende domotica in de vorm van een vloer. Deze slimme vloer meet en registreert door gebruik van slimme sensoren wat er op de vloer gebeurt. Wanneer een bewoner valt of simpelweg de ruimte verlaat informeert de vloer de zorgmedewerkers.

Wilt u de slimme vloer zelf live testen? Bezoek onze stand tijdens de Zorg & ICT Beurs van 17 t/m 19 april 2018 in de Jaarbeurs (hal 1: standnummer 01.E122) te Utrecht. Wij demonstreren u graag de werking. Registreer u hier voor gratis toegangskaarten. Bent u niet in de gelegenheid om de Zorg & ICT Beurs te bezoeken maak dan een afspraak met uw accountmanager voor meer informatie.

Tags: Care, Biodynamische verlichting