Samenwerking Hertek Care en MomoMedical biedt rust voor cliënten en zorgmedewerkers

Hertek Care werkt samen met Momo Medical, fabrikant van de Momo Bedsense. Om echt een verschil te maken én de werkdruk van professionals te verlichten is samenwerking van essentieel belang. De Momo BedSense geeft inzicht en overzicht over alle bewoners met gedetailleerde informatie over het slaapgedrag en biedt rust voor zowel de (nacht)zorgmedewerkers als de cliënten.

Deze innovatieve en gebruiksvriendelijke bedsensor sluit perfect aan op de zorgdomotica- en communicatieoplossingen binnen het Sonevo zorgplatform van Hertek Care. Dankzij de integratie met Sonevo voeren zorgmedewerkers hun taken uit met één app, ook de taken die voortkomen uit de Momo BedSense.

De Momo BedSense ligt onder het bed en geeft informatie over het slaapgedrag van een cliënt

Doe mee aan het onderzoek van Momo BedSense

Ervaar wat het werken met de Momo BedSense betekent. Start op een afdeling een onderzoek van 90 dagen en ontdek de voordelen van de Momo BedSense. De specialisten van Momo Medical en Hertek Care begeleiden u tijdens dit onderzoek.

Vraag het onderzoek aan

Inzicht en overzicht voor zorgmedewerkers

De visies van Hertek Care en Momo Modical passen bij elkaar. Naast aandacht voor de cliënt, wil men de zorgmedewerker zo veel mogelijk ondersteunen bij de taken en het leveren van kwalitatieve zorg. De Momo BedSense sluit naadloos aan op deze visie.

De Momo BedSense is een sensor, die geplaatst wordt onder het matras van een cliënt. De bedsensor geeft, naast het feit of iemand in of uit bed is, gedetailleerde informatie van het slaapgedrag (zoals bijvoorbeeld, lighouding en onrust). Deze data, getoond in een app, geeft de zorgmedewerkers inzicht en overzicht. Zo ziet men direct wanneer iemand wakker gaat worden, zodat de zorg op tijd is om ondersteuning te bieden bij het opstaan van cliënten met een hoog valrisico. De nachtdienst ziet wie slaapt en daarmee geeft de Momo BedSense rust voor zowel het zorgpersoneel als de cliënt, want deze hoeft niet meer onnodig gestoord te worden. Doorligplekken (decubitus) worden voorkomen omdat de bedsensor bijhoudt wanneer iemand voor het laatst gedraaid is en een signaal stuurt naar het zorgpersoneel. De beschikbare informatie in de app kan gebruikt worden door behandelaren voor gericht advies over interventies, bijvoorbeeld om het slaappatroon te bevorderen.

Integratie met Sonevo zorgplatform

De Momo BedSense is geïntegreerd met het flexibele, open en merkonafhankelijke Sonevo zorgplatform, ontwikkeld door Hertek Care. Sonevo is een digitaal ecosysteem met ondersteunende en toezichthoudende domotica en e-health toepassingen. Met Sonevo verbetert de beleving, vitaliteit en veiligheid van de individuele cliënt. Ook draagt Soneveo bij aan vermindering van de zorgvraag.

Samen met Momo Medical bespreken wij de voordelen van de Momo BedSense voor de zorg in het webinar ''Momo BedSense verbetert meer dan alleen de nachtrust'. Bekijk hier het webinar.

De Momo BedSense ligt onder het bed en geeft informatie over het slaapgedrag van een cliënt
De Momo BedSense geplaatst onder het bed van een cliënt.