Succesvolle pilot Zorggroep Elde nieuwe toezichthoudende domotica-technologie

Zorggroep Elde, vertrouwt als partner van Hertek al bijna 10 jaar op het Sonevo zorgdomotica platform. Zorggroep Elde en Hertek sluiten succesvol een praktijkproef met nieuwe toezichthoudende domotica-technologie af.

Doel van Zorggroep Elde is om te ervaren hoe technologie kan ondersteunen bij het realiseren van de visie op betere nachtzorg. Die visie beschrijft onder andere:

De wereld verandert razendsnel. Vooral de technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Zorggroep Elde ziet de voordelen en kansen van allerlei innovaties en wil daar zeker gebruik van maken. Tegelijkertijd vragen nieuwe producten, diensten en werkwijzen om voorbereidingstijd en draagvlak bij cliënten en medewerkers. We kiezen onze innovaties dan ook zorgvuldig. Ons doel is altijd om de kwaliteit van zorg, kwaliteit van het werk, of het leefplezier te verhogen.

Zorggroep Elde - Zorgdomotica

Tijdens de praktijkproef heeft Zorggroep Elde samen met Hertek verschillende sensortechnologieën beproefd met als doel het onderzoeken van de meest effectieve oplossing. Metingen tijdens de praktijkproef tonen aan dat het aantal oproepen veroorzaakt door cliënten die ’s nachts actief worden met 86% tot 91% worden verminderd. Medewerkers ervaren minder werkdruk en zijn erg tevreden over de praktijkproef. Cliënten worden minder vaak onnodig gestoord in hun slaap en hebben een betere nachtrust.

Zorggroep Elde en Hertek hebben samen geconcludeerd dat de doelstellingen zijn behaald en gaan een vervolg geven aan een verdere inzet van het nieuwe Sonevo toezichthoudende domotica-systeem.

Bent u benieuwd naar de zorgdomotica- en communicatie-oplossingen die Hertek Care u kan bieden?
Neem dan contact op met 0495-58 41 29 of mail naar service.care@hertek.nl.