Terugblik: Zorg & ICT 2021

Ook dit jaar was Hertek Care weer aanwezig op de Zorg & ICT 2021. Op onze stand hebben we veel bezoeker verwelkomt en geïnspireerd over onze technische oplossingen ter ondersteuning van de zorg.

Onze specialisten informeerden bezoekers over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie waarmee zorgmedewerkers efficiënter werken en daardoor meer tijd kunnen besteden aan cliënten. Hierin speelt de smartphone met Sonevo Care app een belangrijke rol. Met de Sonevo Care App ontvangen zorgmedewerkers niet alleen zorgoproepen maar heeft men ook de realtime statussen van cliënten in een apart tabblad inzichtelijk. Ook is het binnen de app mogelijk om contact te leggen met een cliënt door het opzetten van een spreek-luisterverbinding, camerabeelden te bekijken en persoonlijke sensorprofielen in te stellen. Daarnaast faciliteert de Sonevo Care app het samenwerken met collega’s, bijvoorbeeld door de geïntegreerde telefonie functionaliteit.

Binnen het thema 'Connected & Digital Health', verzorgde Hertek Care de presentatie ‘In 6 stappen de juiste zorgdomotica-oplossing’. In deze presentatie werd het belang aangetoond van een zorgvuldige stapsgewijze aanpak bij het kiezen en implementeren van zorgtechnologie. Hierin werd onder andere besproken hoe belangrijk het is om de draadloze infrastructuur, smartphone en zorgdomotica optimaal op elkaar af te stemmen. Ook de implementatie én adoptie van nieuwe zorgtechnologie heeft aandacht binnen deze stapsgewijze aanpak van Hertek Care. Op deze wijze verloopt de introductie van een nieuwe zorgdomotica-oplossing succesvol. Mocht u deze sessie gemist hebben, in ons webinar ‘De bouwstenen van een succesvol zorgdomoticasysteem’ bespreken onze specialisten dezelfde onderwerpen.

Nieuwe integraties binnen het Sonevo zorgplatform

Met de integratie van zorgrobot SARA ontstaat een nieuwe dimensie van Smart Sensoring doordat Sara de zorgmedewerker helpt een oogje in het zeil te houden. Nieuwe functies waarmee zorgmedewerkers efficiënter werken en het welzijn van cliënten wordt verhoogd zijn in ontwikkeling. Naast de integratie met zorgrobot SARA presenteerde Hertek nieuwe integraties binnen het Sonevo zorgplatform met de Momo Bedsense en de Kepler Nightnurse.

Met de Momo BedSense is in één oogopslag te zien wie er veilig in bed ligt, op de rand zit of onrustig is met als doel een val te voorkomen of comfort te verbeteren. Het Sonevo zorgplatform presenteert zowel Momo Bedsense oproepen als bewonersstatussen realtime in de Sonevo Care App. Dit levert voor bewoners meer privacy op en een betere nachtrust. De zorgmedewerker hoeft minder vaak de kamers in en ervaart minder werkdruk.

De Kepler Night Nurse analyseert beelden van camera’s met Artificiële Intelligentie (AI) en detecteert hierdoor in de gehele bewonerskamer onveilige situaties. Het Sonevo platform presenteert zowel Kepler Night Nurse oproepen als bewonersstatussen realtime in de Sonevo Care App. Het resultaat is een duidelijk inzicht voor de zorgmedewerker in wat er gaande is in een kamer.

Tot ziens in 2022, waar wij u van 14 t/m 16 juni graag verwelkom op onze stand tijdens de Zorg & ICT 2022, wederom in de Jaarbeurs te Utrecht!