Explosieonderdrukking

Bij Hi-Safe - onderdeel van Hertek, gericht op het borgen van uw bedrijfscontinuïteit door het beperken van brandschade aan bedrijfsmiddelen - vindt u gegarandeerd een betrouwbare en effectieve oplossing voor explosieonderdrukking in uw (productie)ruimten met een verhoogd explosierisico.

Wanneer elke milliseconde telt

Een explosie is niets anders dan een zich ultrasnel ontwikkelende brand die gepaard gaat met een plotselinge drukgolf. Een explosie in uw gebouw heeft desastreuze gevolgen voor uw gebouwgebruikers en uw middelen. Een beginnende explosie is na 100 milliseconden (0,1 seconde) niet meer tegen te houden. Daarom telt bij explosieonderdrukking elke milliseconde. Hi-Safe biedt u samen met IEP Technologies hoogwaardig advies en moderne technologische oplossingen om de explosierisico’s in uw bedrijf de baas te zijn.

Door drukverhogingen snel te detecteren en daarna een blusmiddel te injecteren onderdrukt u een beginnende explosie. Dit voorkomt dat de druk hoger wordt dan toelaatbaar voor de betreffende situatie. Een explosieonderdrukkingsoplossing van Hi-Safe past u onder andere toe op procesapparatuur, filters, transportleidingen in de petrochemie en voedingsmiddelenindustrie.

Geïntegreerde brandbeveiligingsoplossing

Een explosieonderdrukkingsoplossing staat niet op zichzelf. Explosieonderdrukking is wel een belangrijke schakel in de brandbeveiliging van de meest kwetsbare en meest risicovolle zones van uw gebouw. Hi-Safe is graag uw deskundige en betrouwbare partner voor het waarborgen van de veiligheid, welzijn, continuïteit voor mensen en bedrijfsmiddelen in gebouwen. Hertek biedt u zowel een detailoplossing voor explosie-onderdrukking als een multidisciplinaire totaaloplossing op het gebied van brandblussing, brandbeveiliging, noodverlichting, ontruimingsalarmering, explosie-onderdrukking, communicatie en zorgdomotica.