Toezichthoudende domotica

Het besef groeit dat het welzijn van cliënten sterk verbetert indien ze beschikken over zoveel mogelijk eigen regie en (bewegings)vrijheid. Deze cliënten zijn vaak nauwelijks nog in staat om in geval van een calamiteit zelfstandig te alarmeren.

Toezichthoudende domotica en sensortechnologie maakt het mogelijk cliënten te voorzien van de gewenste vrijheid en zelfstandigheid, terwijl dit niet ten koste gaat van hun veiligheid.

De nieuwste generatie zorgdomotica (zoals draadloze sensoren, akoestische bewaking en slimme camera’s) biedt veel potentie. Zorgdomotica is intelligent. Meldingen en alarmen zijn beter te filteren en te interpreteren. Veranderende wetgeving (bijvoorbeeld de Wet zorg en dwang) en positieve ontwikkelingen in de vorm van overheidsprogramma's (Waardigheid en Trots en Volwaardig leven) stimuleren zorgorganisaties om de kwaliteit van de zorgverlening verder te verbeteren.

De Sonevo Care App geeft de zorgmedewerker op afstand inzicht in de actuele status en oproepen van de cliënten

Betrouwbaar en minder onnodige meldingen

Toezichthoudende domotica is betrouwbaar en u reduceert het aantal onnodige meldingen. Met onze expertise ontwikkelen wij een passende oplossing voor uw locatie(s) waarbij wij altijd oog houden voor uw cliënten en uw zorgmedewerkers. Ontdek hoe zorgorganisaties als S&L Zorg en Stichting Daelzicht
vertrouwen op toezichthoudende domotica en deze toepassen om de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren.

Whitepaper Toezichthoudende domotica

Whitepaper 'Toezichthoudende domotica'

Er zijn veel nieuwe technologische ontwikkelingen van zorgdomotica die de zorgverlening vereenvoudigen en het welzijn van de cliënt verbeteren, zoals een slimme vloer en biodynamische verlichting. Lees in onze whitepaper de ontwikkelingen van zorgdomotica en hoe zij bijdragen aan een oplossing tegen de stijgende werkdruk in de zorg.

Vraag de whitepaper 'Toezichthoudende domotica' aan

Zorgdomotica volop in ontwikkeling

Er zijn veel nieuwe technologische ontwikkleingen van zorgdomotica die de zorgverlening vereenvoudigen en het welzijn van de cliënt verbeteren. Voorbeelden zijn een slimme vloer en biodynamische verlichting.

Slimme vloer
Deze vloer bestaat uit slimme sensoren die meten en registeren wat zich op de vloer afspeelt. De vloer herkent loopbewegingen en patronen door slimme algoritmen en genereert waardevolle informatie. In een risicosituatie wordt direct een alarmmelding verstuurd (zoals een valalarm) zodat snel de juiste zorg geboden kan worden.

Biodynamische verlichting
Dit indirecte witte licht simuleert het daglichtverloop op een natuurlijk manier. Het verbetert het zicht, heeft een positief effect op het bioritme én het slaap- en waakritme. Cliënten zijn zelfstandiger, rustigere, tonen minder onbegrepen gedrag en gebruiken minder medicijnen. Biodynamische verlichting werkt dus preventief! Lees hier meer over biodynamische verlichting.

Sonevo: flexibel, open en merkonafhankelijk

Met Sonevo, het centrale platform dat in verbinding staat met alle zorgdomotica, communicatiesystemen en aanverwante diensten binnen een zorgorganisatie, bent u voorzien van een toekomstgerichte oplossing. Sonevo is merkonafhankelijk en integreert naadloos met diverse systemen. Uw zorgmedewerkers hebben met de Sonevo App een veelzijdig communicatiemiddel in handen met alle benodigde informatie en functies. Sonevo faciliteert uw zorgorganisatie vanuit uw eigen locatie of vanuit een datacenter. Flexibiliteit en schaalbaarheid gegarandeerd!

Sonevo Infographic

In 6 stappen de juiste zorgdomotica-oplossing

Onze specialisten u in 6 stappen naar de best passende zorgdomotica-oplossing voor uw organisatie passend binnen de wet Zorg en Dwang. Uw visie staat centraal en stapsgewijs legt u het juiste fundament voor zorgvernieuwing waarvan uw zorgorganisatie profiteert, vandaag én in de toekomst.