Valpreventie

Dagelijks vinden er valincidenten in verpleeghuizen plaats, gemiddeld twee valincidenten per bed per jaar. Naast het feit dat veel cliënten overlijden na een val is bij ongeveer een derde van de valincidenten sprake van letsel. Dit leidt tot hoge kosten en extra werkdruk voor uw zorgmedewerkers. Redenen genoeg om ook hier het risico op valincidenten te reduceren.

Valpreventie met Wolk heupairbag

Met de heupairbag van Wolk beschermt u de heupen van uw cliënten en worden uw zorgmedewerkers gealarmeerd. Ook bespaart u kosten en verlaagt u de werkdruk gerelateerd aan valincidenten. Wolk is een airbag voor de heup en is voorzien van 2 airbags, 2 gaspatronen en 6 sensoren. De sensoren monitoren iedere beweging en herkennen een val direct. Bij een val blaast een gaspatroon de Wolk heupairbag aan de valzijde direct voor een zachte landing rondom de heup.

Na de ervaring van 10.000 draagdagen zonder vallen met letsel (Wolk minimaliseert de kans op letsel bij een val, er bestaat altijd kans op letsel na een val) is zeker te stellen dat de Wolk de kwaliteit van leven van ouderen vergroot en zorgen wegneemt bij familie en medewerkers. Optioneel stuurt de Wolk tijdens de val automatisch een alarm met de locatie naar de zorgverleners. De drager kan dan zelf ook alarm slaan met de Wolk in geval van een noodsituatie. Na de val is het gebruikte gaspatroon makkelijk te vervangen.

Wolk: bescherming, preventie én signalering

De heupairbag van Wolk beschermt de heupen van uw cliënten tijdens een val, werkt preventief en alarmeert zorgmedewerkers. U bespaart kosten en voorkomt een hogere werkdruk gerelateerd aan valincidenten. In deze flyer leest u alles over dit unieke product.

Vraag de leaflet van Wolk aan

Biodynamische verlichting

Door het sterk verminderen van het gezichtsvermogen en de mate waarin de ooglens licht doorlaat, door ouderdom en oogziekten, is goede verlichting voor uw cliënten van groot belang.

Biodynamische verlichting van Hertek zorgt voor het sturen van het slaap-waakritme, beter zicht zonder schaduwvlakken en donkere plekken die valincidenten voorkomen. Ook slimme sensoren, zoals een slimme vloer, leveren een bijdrage aan de preventie van valincidenten. Leefstijlmonitoring geeft u inzicht in het leefpatroon van uw cliënt en het potentiële valgevaar. Valt uw cliënt onverhoopt toch dan signaleert Sonevo dit snel en informeert de zorgmedewerker adequaat.

Case Study 'Biodynamische verlichting'

Licht is van grote invloed op onze biologische klok en daarmee op hoe we ons voelen. Meer daglicht en buiten zijn, maakt ons in het algemeen energieker en opgewekter. Cliënten in de ouderenzorg en nachtzorgmedewerkers zijn beduidend in het nadeel. Lees in onze whitepaper hoe deze doelgroepen biodynamische verlichting ervaren.

Vraag de Case Study aan

Sonevo: flexibel, open en merkonafhankelijk

Met Sonevo, het centrale platform dat in verbinding staat met alle zorgdomotica, communicatiesystemen en aanverwante diensten binnen een zorgorganisatie, bent u voorzien van een toekomstgerichte oplossing. Sonevo is merkonafhankelijk en integreert naadloos met diverse systemen. Uw zorgmedewerkers hebben met de Sonevo App een veelzijdig communicatiemiddel in handen met alle benodigde informatie en functies. Sonevo faciliteert uw zorgorganisatie vanuit uw eigen locatie of vanuit een datacenter. Flexibiliteit en schaalbaarheid gegarandeerd!

Sonevo Infographic

In 6 stappen de juiste zorgdomotica-oplossing

Onze specialisten u in 6 stappen naar de best passende zorgdomotica-oplossing voor uw organisatie passend binnen de wet Zorg en Dwang. Uw visie staat centraal en stapsgewijs legt u het juiste fundament voor zorgvernieuwing waarvan uw zorgorganisatie profiteert, vandaag én in de toekomst.