Brandbeveiliging en noodverlichting totaaloplossing bespaart op onderhoud en energie voor Theater De Stoep

Spijkenisse

Brandbeveiliging en noodverlichting totaaloplossing bespaart op onderhoud en energie voor Theater De Stoep

Installatiebedrijf

Steegman Elektrotechniek BV

Met de onderhoudsarme en energiezuinige oplossingen van Hertek heeft Steegman Elektrotechniek de brandbeveiliging en noodverlichting van Theater De Stoep optimaal ingevuld.

Behoefte klant

De gemeente Spijkenisse had behoefte aan onderhoudsvriendelijke en energiezuiniging installaties voor de brandbeveiliging van haar nieuwe theater De Stoep.

Oplossing

Steegman Elektrotechniek B.V. heeft in opdracht van aannemer VORM Bouw alle elektrotechnische installaties gerealiseerd, inclusief een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie en noodverlichting van Hertek. Rookmachines in de theaterzaal verhinderden het gebruik van reguliere rookdetectie. Daarom heeft Hertek een aspiratiesysteem (ASD geleverd. Het type A ontruimingsalarminstallatie met ingebouwde vertraging is gebaseerd op spraak. De communicatie met BHV'ers loopt via een private gsm-netwerk. De noodverlichting in de theaterzalen is, vanwege de hoge ruimten en onderhoudsgemak, uitgevoerd met een centraal batterijsysteem met dimbare Cinema armaturen. De led-verlichting bespaart veel energie.

“Een aspiratiesysteem is beter in te regelen dan alternatieven, zoals vlammenmelders. En tijdens voorstellingen kan men, met toestemming van de brandweer, de rookdetectie handmatig uitschakelen. Hertek is een flexibele kennispartner met alle nodige expertise in huis.”

René Tol, projectleider Steegman Elektrotechniek BV