Hi-Safe EXXFIRE installatie maximaliseert bedrijfscontinuïteit Europees hoofdkantoor van Chugoku Paints

Heijningen

Hi-Safe EXXFIRE installatie maximaliseert bedrijfscontinuïteit  Europees hoofdkantoor van Chugoku Paints

Installatiebedrijf

VINCI Facilities Nederland

Chugoku Paints kiest voor de objectblussingsoplossing EXXFIRE van Hi-Safe om de bedrijfskritische hardware tegen brand te beschermen.

Behoefte klant

Als enige Europese productielocatie van Chugoku Marine Ltd. levert Chugoku Paints BV aan klanten over de hele wereld. Na een flinke investering van het Japanse moederbedrijf voor de realisatie van een laad- en loscentrum, opslag en fabriek moest de hoogst mogelijke brandveiligheid en de bedrijfscontinuïteit worden gegarandeerd. Chugoku Paints BV kiest voor de objectblussingsoplossing ExxFire van Hi-Safe om de bedrijfskritische hardware in relatie tot brandblussing in de brandmeldcentrale tegen brand te beschermen. Door de zeer prettige samenwerking in het verleden en de gewenste uniformiteit in de besturingssystemen vertrouwt Chugoku Paints BV onder andere op de oplossingen van Hi-Safe en Hertek als het gaat om haar partner in brandveiligheid. Bij Chugoku Paints BV zorgen de oplossingen van Hertek voor de branddetectie en de oplossingen van Hi-Safe voor de brandblussing. Door volledige integratie van de systemen wordt niet alleen de ExxFire aangestuurd maar ook lichtschuim, CAFS, acht ProInert blusgasinstallaties en een FM-200 blusgasinstallatie in de serverruimte.

Chugoku Paints

Xander Hagenaars, General Manager Operations van Chugoku Paints BV, introduceert zijn werkgever aan ons: “Chugoku Marine Paints, Ltd. is in 1917 opgericht in Hiroshima, Japan en is sindsdien een wereldwijd erkende fabrikant van scheepsvaartverf. Zij levert haar producten aan meer dan 80 landen. Chugoku Paints BV in Fijnaart is het hoofdkantoor in Europa en ondersteunt de verkoop- en serviceactiviteiten van de hoofdkantoren/servicecentra in Scandinavië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Turkije en Griekenland, evenals alle andere Europese marine landen vanuit Nederland.”

Xander vertelt verder: “Ons moederbedrijf kiest voor Nederland om haar sterke locatie en stabiele economische en politieke omstandigheden. In totaal is er ongeveer €25 miljoen geïnvesteerd in de vestiging in Fijnaart. Dit geeft aan dat de Japanners geloven en vertrouwen hebben in een land als Nederland.”

Professionaliteit bij Hertek en Hi-Safe

“Wij weten uit het verleden hoe Hertek werkt en daar zijn wij uiterst tevreden over. Vier jaar geleden heeft VINCI Facilities Nederland onze bestaande brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie vervangen door oplossingen van Hertek. Destijds merkten wij direct de professionaliteit van het bedrijf. De binnendienst medewerkers en monteurs van Hertek schakelen direct met elkaar waardoor het gehele proces soepel verloopt.”; vertelt Xander Hagenaars.

Xander gaat verder: “Onze eerste keus voor detectie is altijd Hertek en daarmee ook Hi-Safe. Ik ben erg te spreken over de “on site trainingen” van de monteurs. Onze BHV-ers zijn namelijk de eerste die bij een mogelijke brand uitkomen. Deze collega’s moeten dus goed met de systemen om kunnen gaan en dat loopt erg goed. Door Hertek en Hi-Safe werken onze systemen, die in onderhoud zijn bij Cegelec Fire Solutions, in 5 centrales perfect!”

EXXFIRE 1500 objectblussysteem

Het EXXFIRE® 1500 objectblussysteem van Hi-Safe combineert aspiratie (vroegtijdig en snel detecteren) met blussing (onderdrukken). Drie optische ApolloTM sensoren detecteren de aangezogen lucht continu. Het voordeel is dat een beginnende brand vroegtijdig wordt gedetecteerd en het blussysteem tijdig wordt geactiveerd. Hierdoor blijft schade tot een minimum beperkt en uw bedrijfskritische hardware blijft gegarandeerd beschermd. De systemen van EXXFIRE® 1500 bieden bescherming voor meerdere typen behuizingen. Deze brandblussingsoplossing van Hi-Safe is zeer verantwoord, duurzaam en kostenbesparend.

Xander geeft aan: “Parallel aan het bestaande Hertek systeem is een nieuwe Hi-Safe ExxFire 1500 objectblussysteem geïnstalleerd. Dit is nodig om de continuïteit van het productieproces maximaal te garanderen. Het is een complexe installatie met aansturingen van diverse schuimsecties, inclusief drie explosieveilige ruimten. De installatie hanteert verschillende vertragingstijden en intervallen. Wij verwachten met de oplossingen van Hi-Safe en Hertek dat onze bedrijfscontinuïteit is gemaximaliseerd.”

“Het nieuwe EXXFIREblussysteem werkt perfect samen met het bestaande Hertek detectiesysteem. Het volledige proces van organiseren, plannen en installeren verloopt ontzettend soepel bij Hertek en Hi-Safe. Al mijn BHV-collega’s zijn ook erg te spreken over de samenwerking met de monteurs.”

Xander Hagenaars, general manager technology & operations Chugoku Paints BV