Brandbeveiligingsoplossing garandeert veiligheid 200 medewerkers Rabobank

Maastricht

Brandbeveiligingsoplossing garandeert veiligheid 200 medewerkers Rabobank

Installatiebedrijf

Imtech Projects Zuid

Hertek heeft tot grote tevredenheid van Rabobank Maastricht e.o. een complete brandbeveiligingsoplossing gerealiseerd. De oplossing bevat een brandmeld- en ontruimingalarminstallatie en een sprinklermeldcentrale.

Behoefte klant

Rabobank Maastricht en Omstreken had voor zijn hoofdvestiging (een van de meest duurzame en innovatieve gebouwen van Zuid-Limburg) behoefte aan een moderne totaaloplossing om zijn 200 medewerkers te beveiligen tegen brand.

Oplossing

Hertek heeft een zeer complete brandmeldinstallatie geleverd. De installatie bevat een Penta brandmeldcentrale, een geografisch brandmeldpaneel, een Penta bedieningspaneel, een ontruimingscentrale, een sprinklermeldcentrale (SMC) en diverse decentrale apparatuur. Waaronder automatische rookmelders, handbrandmelders, sokkelsirenes, nevenindicatoren en een flitslicht. Hertek zorgde naast de apparatuur ook voor het inbedrijfstellen van de brandmeldinstallatie en sprinklermeldcentrale. Verder heeft Hertek voor de brandmeldinstallatie een rapport van oplevering verzorgd. Op basis daarvan heeft een extern en onafhankelijk, inspectiebureau beide installaties gecertificeerd.

“Wij zijn tevreden over de brandveiligheid en de manier waarop het traject is verlopen. Mede daarom hebben we een service- en onderhoudscontract met Hertek afgesloten en hebben twee medewerkers de cursus Opgeleid Persoon bij Hertek gevolgd. Als er problemen waren geweest, had ik dat wel gemerkt, maar ik heb geen enkele klacht over Hertek gehoord. Het systeem werkt goed.”