Kleine orders, grote impact

Hertek staat voor veiligheid. Onze oplossingen zorgen voor een veiligere wereld. Daarbij hoort ook maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). In het kader van MVO nemen we bij Hertek enkele nieuwe maatregelen voor een duurzame wereld.

Handelingskosten op kleine orders
Soms ontvangen wij kleine orders en deze bestellingen hebben een grote impact op het logistiek en handelingsproces. Het verpakken en vervoeren van deze kleine orders hebben niet alleen CO2 impact maar brengen ook extra handeling met zich mee. Wanneer u na 1 juni 2023 een kleine order (onder €250) plaatst dan zijn wij genoodzaakt om €15 handelingskosten in rekening te brengen. Door uw orders dagelijks/wekelijks tot één totaalorder te bundelen of een extra voorraadartikel te bestellen, voorkomt u deze handelingskosten en draagt u bij aan een schonere wereld.

Papier hier…
Is het u opgevallen dat wij sinds een jaar het plakband door papier hebben vervangen om het milieu minder te belasten? Op dit moment gebruiken we bij al 50% van onze orders papieren plakband. Ons doel is overgaan op volledig afbreekbaar en milieuvriendelijk papieren plakband. Tegelijkertijd drukken wij sinds een jaar geen pakbonnen meer af, maar voorzien wij uw zending van onze verzendlijst. Hiermee hebben we de papierstroom bij logistiek gehalveerd.

Dit is nog maar het begin van onze verduurzamingsslag. De komende jaren nemen we nog meer belangrijke stappen naar een duurzamere toekomst.