Nieuws

Einde levenscyclus BSX-E Centrale

We willen u op de hoogte stellen van een belangrijke ontwikkeling met betrekking tot ons productassortiment. Door een veranderende markt, welke meer eisen stelt aan de apparatuur, heeft Hertek besloten de BSX-E reeks per direct uit te faseren.

Lees meer
Daniël Vonken (links), Directeur Hertek Safety en Dipl. Ing. Torsten Wagner (rechts), aandeelhouder en Managing Director van WAGNER Group GmbH verantwoordelijk voor de verkoopdivisie WAGNER Europe, zijn verheugd over de strategische samenwerking. © Hertek B.V.

Hertek Safety en WAGNER Nederland kondigen samenwerking aan voor aspiratie branddetectie

Hertek Safety, een toonaangevende speler op het gebied van brandveiligheid, heeft met trots aangekondigd dat ze een samenwerkingsverband zijn aangegaan met WAGNER Nederland BV, een dochteronderneming van WAGNER Group GmbH, gevestigd in Utrecht, een vooraanstaande leverancier van aspiratie branddetectie. Deze strategische samenwerking combineert de expertise en innovatie van beide bedrijven om een ongeëvenaard niveau van branddetectie en -preventie te bieden aan klanten.

Lees meer
FireSafety & Security EVENT 2024

Bezoek FireSafety & Security EVENT 2024

Op woensdag 10 en donderdag 11 april a.s. staat Hertek met het thema "Inspireer veiligheid, ontketen innovatie" op het FireSafety & Security EVENT 2024 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Lees meer
Spanningsrail noodverlichtingsarmatuur (16-9)

Noodverlichtingsportfolio verrijkt met nieuwe Economy modellen, zwarte armaturen en nieuwe lenzen.

Productinnovatie staat naast kwaliteit en service bieden hoog op de Hertek agenda. We luisteren hiervoor altijd aandachtig naar uw behoeften en introduceren hierdoor met trots enkele mooie innovaties. U beschikt nu over een nog completer aanbod in noodverlichting.

Lees meer

Einde levenscyclus Penta 4000 brandmeldcentrale

De eerste generatie Hertek brandmeldcentrale Penta 4000 (ook bekend als series 1) is per omgaande einde levenscyclus. Dat betekent kortweg dat onderdelen nog leverbaar zijn zolang de voorraad strekt. Wilt u echter klaar zijn voor de toekomst, dan kan uw Penta 4000 brandmeldcentrale vervangen worden door haar opvolger. Deze Penta 6000 wordt inmiddels alweer geruime tijd en zeer enthousiast in de markt ontvangen. Onze productspecialisten zetten hun uitgebreide kennis graag in om u te ondersteunen waar nodig bij eventuele storing of vervanging.

Lees meer

Bezoek Hertek Care op de Zorg & ICT 2024

Fit for the future is het centrale onderwerp van de Zorg & ICT 2024 (Jaarbeurs Utrecht, 9 t/m 11 april). Hoe zorgen wij, samen met zorgorganisaties, dat zorgtechnologie meer tijd oplevert voor het leveren van kwalitatieve zorg?

Lees meer

Long at Home kiest voor Hertek Care als partner voor zorgtechnologie

Om het leven van bewoners én het werk van verzorgers op haar huidige en toekomstige woonzorglocaties zo aangenaam mogelijk te maken, heeft Long at Home gekozen voor een duurzame samenwerking met Hertek Care als partner voor zorgtechnologie.

Lees meer

Hertek introduceert montageset (nood)verlichting

De montageset (nood)verlichting (artikelnummer HNA004) wordt toegepast voor het snel en gemakkelijk monteren van (nood)verlichtings-armaturen op een centraaldoos in een betondek of op een systeemplafond.

Lees meer

Renovatiekit per 1 juli verpakt per 5 stuks

Vanaf 1 juli brengt Hertek een verbetering aan in de verpakking van de renovatiekit. In plaats van individuele stuks, worden de renovatiekits voortaan per 5 stuks verpakt. Deze verandering is gebaseerd op de behoeften en het bestelgedrag van onze gewaardeerde klanten. Uit de analyse van de bestelhistorie blijkt dat renovatiekits in veelvouden van 5 stuks worden besteld. Door de verpakkingseenheid hierop af te stemmen, zorgen we voor een betere gebruikservaring en verminderen we verspilling.

Lees meer

Zorgorganisatie Pieter van Foreest kiest Hertek Care als strategisch partner voor toezichthoudende techniek

Pieter van Foreest is een ouderenzorginstelling in de regio Delft, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland. De zorgorganisatie maakt in toenemende mate gebruik van toezichthoudende techniek ter ondersteuning van de zorg aan de cliënten. Na een uitgebreid selectietraject heeft Pieter van Foreest voor Hertek Care als strategisch partner gekozen om de komende jaren verder te bouwen aan de toezichthoudende techniek.

Lees meer
Magazijn Nieuws

Kleine orders, grote impact

Hertek staat voor veiligheid. Onze oplossingen zorgen voor een veiligere wereld. Daarbij hoort ook maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). In het kader van MVO nemen we bij Hertek enkele nieuwe maatregelen voor een duurzame wereld.

Lees meer

Hertek Care investeert samen met BOM in SARA Robotics

Samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) investeert Hertek Care in de verdere ontwikkeling van SARA, de sociale assistent die professionele zorgverleners in de langdurige zorg werk uit handen neemt. Met de nieuwe investering bouwt SARA Robotics samen met zorginstellingen en zorgleveranciers verder aan de sociale assistent.

Lees meer

Bezoek FireSafety & Security Event 2023

Bezoek Hertek (stand D.09) op het FireSafety & Security event 2023! Deze vindt plaats op 12 en 13 april in de Brabanthallen te Den Bosch.

Lees meer

Hertek verrijkt en verduurzaamt haar noodverlichtingsportfolio en verlengt garantietermijn

Hertek staat voor kwaliteit en levert enkel producten en diensten die aan de hoogste eisen voldoen. Marktontwikkelingen, klantbehoeften en productinnovatie spelen hierbij een belangrijke rol. Dit heeft ertoe geleid dat wij onze noodverlichtingsportfolio verrijkt hebben met duurzamere modellen en verlengde garantietermijnen.

Lees meer

Nieuwe complete wireless componentenreeks; Reach

Hertek introduceert Reach; een complete reeks melders, signaalgevers en interfaces voor brandbeveiliging, maar dan draadloos. Een uitkomst voor buitengewone situaties zoals monumentale panden of tijdelijke locaties onder een forse besparing van montagetijd.

Lees meer

CIBV certificeert Hertek voor ‘Ontwerpen noodverlichtingsinstallaties’

Het doel van certificeren van het ontwerp, installeren en onderhoud van noodverlichtingsinstallaties is het verminderen van faal- en risicokosten die kunnen optreden als de veronderstelde kwaliteit niet aanwezig is. Door certificering vertrouwen afnemers dat een geleverd ontwerp, installatie en onderhoud van noodverlichtingsinstallaties voldoet aan de gestelde eisen.

Lees meer
Lineaire beam detector bedienbaar via smartphone

Nieuwe zelfregelende lineaire melder (beam) ​met smartphone bediening

Hertek introduceert een nieuwe variant van de zelfregelende lineaire melder (beam). De nieuwe BKM539 is eenvoudig te bedienen met een smartphone applicatie welke het bedienpaneel vervangt. Via de app kunnen alle lineaire melders binnen hetzelfde gebouw geprogrammeerd, uitgelijnd en worden getest.

Lees meer
Artikelbeheer.nl

Hertek productdata beschikbaar op Artikelbeheer.nl

Om de productdata van Hertek Safety zo breed mogelijk beschikbaar te maken voor installerend Nederland hebben wij onze productdata naast het 2BA ook beschikbaar gemaakt in de datapool van Artikelbeheer.nl. Hier vindt u vanaf heden de Hertek productdata tussen miljoenen technische producten in één centrale artikeldatabase.

Lees meer

Aankondiging faillissement Hi-Safe

Op vrijdag 8 juli 2022 heeft Inham Hi-Safe Systems B.V., hierna te noemen Hi-Safe, bij de rechtbank van Rotterdam het faillissement aangevraagd. Het faillissement is op dinsdag 12 juli 2022 officieel uitgesproken. Sinds 2013 maakte Hi-Safe onderdeel uit van de Hertek Groep waarvan het hoofdkantoor in Weert is gevestigd.

Lees meer

Hertek breidt haar noodverlichtingsportfolio verder uit

Marktontwikkelingen, klantbehoeften en productinnovatie spelen een belangrijke rol bij Hertek. Dit heeft ertoe geleid dat Hertek haar noodverlichtingsportfolio verder uitbreidt met nieuwe modellen en handige accessoires.

Lees meer

Nieuwe centrale unit voor LIST sensorkabels en aansluitboxen

Hertek heeft een nieuwe centrale unit voor het aansluiten van de LIST sensorkabels en LIST aansluitboxen. De nieuwe centrale unit met geïntegreerde OIM module ondersteund tot 350 meter kabellengte, waardoor er bij grotere installaties minder centrale units benodigd zijn dan zijn voorganger.

Lees meer
Noodverlichting Armatuur - Juichend Mannetje Compleet

Hertek verrijkt haar noodverlichtingsportfolio en verlengt garantietermijn

Hertek staat voor kwaliteit en levert enkel producten en diensten die aan de hoogste eisen voldoen. Marktontwikkelingen, klantbehoeften en productinnovatie spelen hierbij een belangrijke rol. Dit heeft ertoe geleid dat Hertek haar noodverlichtings-portfolio verrijkt met vernieuwde modellen, andere batterijen en verlengde garantietermijnen.

Lees meer
Veiligheidsladder

Hertek Groep bereikt trede 3 op de Veiligheidsladder

Hertek Groep ontvangt certificering Veiligheidsladder (Safety Culture ladder). Uit de audit door Bureau Veritas blijken onze business units Hertek Safety en Hertek Care gezamenlijk op trede 3 te staan van de veiligheidsladder.

Lees meer

FireSafety & Security Event 2022 - Bezoek de stand van Hertek Groep

Wij zijn aanwezig (stand E.09) op het FireSafety & Security Event 2022 op 13 en 14 april (Brabanthallen, Den Bosch). Deze vakbeurs is dé plek om kennis op te doen over innovaties en wat er speelt in de branche rondom brandveiligheid en beveiliging.

Lees meer
Het nieuwe explosieveilige armatuur HXN800 van Hertek

Noodverlichting Nieuws • HXN800 serie

Explosiegevoelige omgevingen en elektriciteit is een gevaarlijke combinatie. Voor dergelijke omgevingen is speciale verlichting ontworpen. Deze verlichtingsarmaturen dragen het label ‘ATEX’, dat staat voor ‘ATmosphères EXplosibles’. In de Europese Unie moeten organisaties die werken met brandbare gassen en explosiegevoelige materialen voldoen aan ATEX richtlijnen (1999/92/EG en 94/9/EG).

Lees meer

Het nieuwe 'hart' voor wireless noodverlichting

HWN300 van Hertek maakt draadloze bediening en bewaking van zelfstandige nood- en veiligheidsverlichting tot kinderspel! Het hart en daarmee het middelpunt van het systeem is de nieuwe onderhoudsvriendelijke, industriële computer met geïntegreerd touchscreen (HWN300).

Lees meer

Nieuwe rookschakelaar

Met de BRT772NL bieden wij een nieuwe rookschakelaar aan die volledig aansluit bij de wijzigingen in de regelgeving. Bijvoorbeeld de uitgebreide regels voor het zelfstandig sluiten van deuren én de strengere eisen voor de WRD (Weerstand tegen RookDoorgang), waardoor ook brandkleppen rookgestuurd moeten worden.

Lees meer
Prijsverhoging per 1 augustus 2019

Prijsindexering per 1 januari 2022

Wij informeren u middels deze weg over een ophanden zijnde prijsindexering bij Hertek Safety voor een gedeelte van het productassortiment.

Lees meer

ATEX assortiment vernieuwd

Onlangs heeft Hertek haar ATEX (explosieveilige) assortiment verder gecomplementeerd met diverse componenten die beschikken over EN54 certificaten. Met toevoeging van sirenes en flitslichten voor elke zone/categorie kunt u competitievere aanbiedingen maken richting uw klanten.

Lees meer

Connect Intelligent doormelding - Vanaf nu ook mogelijk naar Securitas

Vanaf nu is meldkamer Securitas toegevoegd aan het rijtje PAC’s welke ondersteund worden voor Connect Intelligent doormelding. U heeft nu de keuze uit 15 verschillende meldkamers.

Lees meer

Maak kennis met de Hertek e-campus

De Hertek e-campus is dé digitale leer- en kennisomgeving waarmee uw zorgmedewerkers, onafhankelijk van de locatie en tijd, de oplossingen van Hertek tijd optimaal leren te gebruiken. De Hertek e-campus is door didactisch professionals volledig in eigen beheer ontwikkeld voor zorgmedewerkers.

Lees meer

Voordelige kennismaking NightWatch

Veel van onze klanten hebben het afgelopen jaar ervaring opgedaan met de NightWatch. Deze laatste generatie epilepsiedetectie blinkt met name uit in de nauwkeurigheid van de meldingen. De NightWatch is nu volledig geintegreerd in Sonevo, het zorgdomotica platform van Hertek.

Lees meer

Nieuw! Kennisdocument noodverlichting Parkeergarages

Het kennisdocument noodverlichting ‘Parkeergarages’, uitgegeven door De verenigde professionals in noodverlichting (NVFN), geeft inzicht in de wet- en regelgeving voor noodverlichting in parkeergarages. Tevens geeft het NVFN praktisch advies over vluchtwegverlichting en vluchtrouteaanduiding in parkeergarages.

Lees meer
Spanningsrail noodverlichtingsarmatuur (16-9)

Spanningsrail noodverlichtingsarmaturen met click-and-shine installatiegemak

Hertek breidt haar noodverlichtingsassortiment uit met zowel vluchtrouteaanduiding als vluchtrouteverlichting armaturen met een universele GA69 multi-adapter waardoor ze geschikt zijn voor een spanningsrail. Deze armaturen zijn leverbaar in zowel de standaard witte als mat zwarte (RAL9005) uitvoering.

Lees meer

Mobile Healthcare breakout sessie

Hertek Care was aanwezig op de Mobile Healthcare 2020. Bij dit congres stond centraal hoe technologie ondersteuning biedt aan de zorgtransformatie.

Lees meer

Compacte stijlvolle WiFi smartphone ontworpen voor de zorg

Hertek introduceert een nieuwe smartphone, speciaal ontworpen voor de zorg. De Spectralink Versity 92-serie biedt een compacte mobiele WiFi smartphone oplossing zonder in te leveren op stijl, functies of spraakprestatie.

Lees meer
NST012.01 Praktijkblad Trappenhuizen conform NEN-EN 1838.2013

Nieuw! Praktijkblad Trappenhuizen conform NEN-EN 1838.2013

In het praktijkblad 'Trappenhuizen conform NEN-EN 1838.2013', uitgegeven door De verenigde professionals in noodverlichting (NVFN), staat meer over vluchtrouteaanduiding in trappenhuizen zoals omschreven staat in de geldende wet- en regelgeving (NEN-EN 1838.2013).

Lees meer

Wireless noodverlichting zelfstandig in bedrijf stellen

Het installeren van wireless noodverlichting monitoringssystemen is zeer gebruiksvriendelijk. Echter was u bij de inbedrijfstelling van het wireless monitoringssysteem tot op heden nog afhankelijk van Hertek. Dat is nu verleden tijd. U kunt voortaan zelf de inbedrijfstelling uitvoeren wat u aanzienlijk in tijd en kosten bespaard.

Lees meer
Prijsverhoging per 1 augustus 2019

Prijsindexering per 1 januari 2021

Wij informeren u middels deze weg over een ophanden zijnde prijsindexering bij Hertek Safety voor een gedeelte van het productassortiment.

Lees meer

Noodverlichting Nieuws • Rotalux serie

De Rotalux is een ware professional. Dankzij het unieke ontwerp is hij bij uitstek geschikt voor hoge plafonds zoals in hoge entreehallen, sporthallen en industrie.

Lees meer

Nieuw! Kennisdocument: Vluchtrouteaanduiding

Wereldwijd zijn er steeds meer landen die de internationale norm voor veiligheidssymbolen ISO 7010 hanteren. Ook in Europa wordt deze norm steeds vaker gehanteerd. Dat komt de herkenbaarheid van de pictogrammen ten goede. Nederland heeft in 2012 besloten aan te sluiten bij deze harmonisatie.

Lees meer
Kennisblad Pragmatisch projecteren van noodverlichting (Tablet)

Nieuw! Kennisdocument: Pragmatisch projecteren van noodverlichting

Om een noodverlichtingsinstallatie goed in te richten, is een systematische aanpak nodig. Hiervoor zijn veel gegevens nodig die er in de praktijk echter vaak niet of onvoldoende zijn, bijvoorbeeld omdat een project nog op de ‘tekentafel’ ligt.

Lees meer
HDN400-mini

Noodverlichting Nieuws • HDN400-mini + HDN500 serie

Met z’n prachtige vormgegeven kleine behuizing bent u met de HDN400 mini, het kleine zusje van de HDN400 serie, en HDN500 verzekerd van een uitstekende oplossing waarbij esthetiek en functionaliteit hand in hand gaan. Deze armaturen behoren niet voor niets tot onze Design lijn.

Lees meer

Opleidingen voor uw zorgmedewerkers

Het Sonevo platform, bestaande uit zorgdomotica- en communicatieoplossingen, zorgt voor een efficiënte en effectieve bewaking van uw cliënten. Een goed opgeleide organisatie is daarbij essentieel. Met de Sonevo opleidingen van Hertek haalt u alles uit de oplossingen en technologie waardoor uw zorgmedewerkers en cliënten meer rust, privacy en veiligheid ervaren.

Lees meer
HEN400

Noodverlichting Nieuws • HEN400 serie

Met de HEN400 van Hertek beschikt u over een zeer breed toepasbaar armatuur dat uitblinkt in montagegemak. Dit budgetvriendelijk armatuur in de Economy lijn van ons decentrale assortiment monteert u efficiënt door de modulaire opbouw van het armatuur.

Lees meer

"bedrijven te verplichten uiterlijk 1 juli 2020 uitsluitend led-verlichting te gebruiken"

Op 8 november 2018 is door de Tweede Kamer de motie van Tom van der Lee (GroenLinks) en Agnes Mulder (CDA) aangenomen waardoor bedrijven per 1 juli 2020 alleen nog led-verlichting mogen gebruiken.

Lees meer

Eenvoudig van tl- naar led-noodverlichting met de Hertek universele renovatiekit

Met de universele renovatiekit met montagehulp van Hertek bespaart u kosten en montagetijd bij het vervangen van tl-armaturen door energiezuinige led-verlichting, zonder in te leveren op een kwalitatieve esthetische afwerking, terwijl u voldoet aan de eisen uit het Energieakkoord.

Lees meer
Het nieuwe explosieveilige armatuur HXN800 van Hertek

Hertek vernieuwt haar decentraal noodverlichting productassortiment

Hertek heeft haar assortiment van decentrale noodverlichtingsarmaturen uitgebreid en vernieuwd. Met deze toevoegingen biedt Hertek een uitgebalanceerd en toekomstbestendig productassortiment voor de noodverlichtingsmarkt.

Lees meer

Verbeter de kwaliteit van leven van uw kwetsbare cliënten met de heupairbag van Wolk

Jaarlijks breken in Nederland ruim 25.000 ouderen een heup. Dat is niet alleen een pijnlijke breuk voor uw cliënt maar het heeft ook hoge kosten tot gevolg. Voor zorginstellingen komen daar nog eens extra verpleegkosten en zorguren bovenop. Het reduceren van valincidenten is dus erg belangrijk. Met een nieuwe innovatieve oplossing, de heupairbag van Wolk, beschermt u de heupen van uw cliënten. Daarnaast worden uw zorgmedewerkers direct gealarmeerd zodra een cliënt een valincident meemaakt waarbij de heupairbag is geactiveerd.

Lees meer

Service waarschuwingsmelding Penta centrale

Vanuit de doelstelling van veiligheid bewaakt de service waarschuwingsmelding voor de gebruiker of er tijdig onderhoud wordt uitgevoerd op de Penta Brandmeldcentrale.

Lees meer

Penta 6000: dé meest flexibele, complete, betrouwbare en intelligente brandmeldoplossing

Hertek introduceert de Penta 6000 brandmeldoplossing. Een nieuw en innovatief protocol, nieuwe technologieën en stijlvolle (netwerk)componenten maken de Penta 6000 brandmeldoplossing nauwkeurig, betrouwbaar en tijdbesparend op installatie, inbedrijfstelling en onderhoud.

Lees meer

Effectieve alarmopvolging met Connect Intelligent doormelding

Hertek introduceert Connect Intelligent doormelding; een oplossing voor het gedetailleerd, snel en veilig informeren van een Particuliere Alarmcentrale (PAC). Risico’s worden beter beoordeeld, onnodige alarmopvolging voorkomen en kostbare tijd gewonnen. Intelligente doormelding is inzetbaar voor Penta brandmeldcentrales.

Lees meer

Technische zorginnovaties als oplossing voor tekort aan zorgpersoneel?

Het kan u niet ontgaan zijn dat tijdens de troonrede Koning Willem-Alexander zijn zorgen heeft geuit over het tekort aan zorgmedewerkers in de zorgsector. Lees hieronder de exacte tekst uit de Troonrede 2019.

Lees meer
Munttheater Series-2 Cinema noodverlichting

Nieuw in de bioscoop: Series-2 Cinema noodverlichting

De Series-2 Cinema lijn is speciaal ontwikkeld voor bioscopen, theaters en horecagelegenheden. Het esthetische design en de toegepaste techniek zorgen ervoor dat de armaturen onopvallend zijn en daardoor bezoekers niet afleiden tijdens film- en theatervoorstellingen of romantische diners. Echter tijdens calamiteiten wijzen de noodverlichting en vluchtwegaanduiding opvallend de weg naar veiligheid.

Lees meer
BKA002D uitfasering uitverkoop

BKA002D signaalkabel uitfasering uitverkoop

Hertek faseert de BKA002D signaalkabel CPR klasse D (op haspel 250m) uit. De Hertek signaalkabel (ofwel luskabel) garandeert u een betrouwbare en snelle signaaloverdracht. Bovendien is de signaalkabel toepasbaar voor diverse merken brandmeldsystemen. Bespaar tot wel 30%* aanzienlijk op kosten door nu gebruik te maken van onze uitverkoopactie.

Lees meer
Zonnepanelen

Onvakkundige installatie meest voorkomende brandoorzaak zonnepanelen

In Nederland is het aantal zonnepanelen in de afgelopen vijf jaar gegroeid tot meer dan 11 miljoen zonnepanelen. Een schitterende ontwikkeling op het gebied van vergroening van onze energie. Echter heeft deze groei ook een schaduwzijde: een enorme toename aan brandgevaar. Volgens diverse onafhankelijke onderzoeken uitgevoerd door elektrotechnische- en branddeskundigen is ondeugdelijke installatie de meest voorkomende brandoorzaak.

Lees meer
HBN6000

Hertek breidt assortiment noodverlichting uit

Hertek breidt haar assortiment noodverlichting uit met een centrale noodverlichtingsoplossing voor omvangrijke gebouwen. Het HBN6000 centraal batterijsysteem is een geavanceerde noodverlichtingsoplossing met uitgebreide mogelijkheden en onderstations waarmee op de aanleg van functiebehoud bekabeling wordt gereduceerd.

Lees meer

Nieuw kennisdocument: NEN 2654-2:2018 wijzigingen en impact

NEN 2654-2 geeft eisen voor het beheer, de controle en het onderhoud van autonome ontruimingsalarminstallaties in gebouwen. Hertek heeft voor u de wijzigingen inzichtelijk gemaakt. Per paragraaf staat exact omschreven wat er gewijzigd is en welke impact deze wijzigingen hebben op uw dagelijkse werkzaamheden.

Lees meer
Dag van de Bouw 2019

Binnenkijken tijdens de Dag van de Bouw bij 142 bouwprojecten

Op zaterdag 15 juni nemen 142 bouwplaatsen deel aan de Dag van de Bouw 2019. Tijdens deze open dag krijgen bezoekers exclusief toegang tot plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor het gewone publiek.

Lees meer
Wereld Milieudag: Milieusticker

Wereldmilieudag: introductie milieusticker

Hertek draagt met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) bij aan een duurzame samenleving. Om het milieu niet onnodig te belasten met afval vervangen wij lichtelijk beschadigde verpakkingen niet meer door nieuwe verpakkingen. Uiteraard biedt deze verpakking nog ruim voldoende bescherming tijdens transport en blijft het door u bestelde product 100% onbeschadigd. Samen staan we sterk voor een beter milieu.

Lees meer
The End

Uitfasering ANX en Delta centrales

In navolging op eerdere correspondentie: Hertek faseert per 31-12-2019 de ANX en Delta centrales definitief uit.

Lees meer
Prijsverhoging per 1 augustus 2019

Prijsverhoging per 1 augustus 2019

Wij informeren u middels deze weg over een ophanden zijnde prijsverhoging/aanpassing binnen ons assortiment.

Lees meer
Gouden montageadapter

Meer dan 100.000 montageadapters geleverd!

Sinds de introductie van de praktische montageadapter in maart 2017 is deze innovatieve oplossing van Hertek reeds meer dan 100.000 keer besteld en geleverd.

Lees meer
Notre-Dame (Paris, France)

Historische kathedraal Notre-Dame (Parijs) deels verwoest door vlammenzee

Op maandagavond 15 april 2019 woedt een grote brand in de beroemde historische Parijse kathedraal Notre-Dame. De Franse brandweer liet omstreeks 23.00 uur weten dat het belangrijkste deel van de Notre-Dame in Parijs bewaard blijft . De structuur en de 90 meter hoge torens van de wereldberoemde kathedraal zijn gered maar het dak en de binnenkant van het bouwwerk zijn zo goed als verwoest.

Lees meer
Bewust veilig 2019

Bewust Veilig Dag 2019

Veilig en gezond werken heeft topprioriteit in de bouw- en installatiebranche. Daarom wilt u veiligheid toch ook extra aandacht geven? En samen met uw medewerkers stilstaan en een bijdrage leveren aan een veilige bouwplaats?

Lees meer
Whitepaper Nieuws NEN 2654-1

NEN 2654-1+C1:2018 wijzigingen en impact

NEN 2654-1 geeft eisen voor het beheer, de controle en het onderhoud van autonome brandmeldinstallaties in gebouwen.

Lees meer

Voorkom lastig (soldeer-)montagewerk en bespaar tijd met de Hertek weerstandsprint

Hertek heeft voor u een slimme montageoplossing.

Lees meer
Uitnodiging ontbijtsessies noodverlichting 2018

Gratis workshops “Projecteren noodverlichtingsinstallaties” in Eindhoven of Zwolle

Meld u aan voor de gratis workshop “Projecteren noodverlichtingsinstallaties” en ontdek eenvoudig de meest geschikte noodverlichtingsoplossing voor uw project met de Hertek noodverlichting calculatie-, vergelijkingstool.

Lees meer
LIST Nieuws

Update LIST sensorkabel assortiment

LIST sensorkabel, het zeer hoogwaardig kabelsysteem voor thermische detectie heeft een grote update ondergaan. Vanaf nu kunt u terecht voor het volledig LIST SEC-15 sensorkabel assortiment. Deze detectie past u vooral toe in parkeergarages, verkeer- en spoortunnels, kabelkanalen, schachten en koelcellen. Kortom, locaties waar standaard detectie niet toegepast wordt.

Lees meer
Expera - schakelbare deur

Praktische aanpassing en uitbreiding assortiment Expera

Zoals bij iedere nieuwe brandmeldoplossing is er altijd ruimte voor verbetering. Het afgelopen jaar heeft u ons waardevolle terugkoppeling gegeven over Expera.

Lees meer
Nederlandse brandwonden stichting Hertek

Nederlandse Brandwonden Stichting ontvangt donatie van Hertek ter ere van 25-jarig jubileum

Ter ere van het Hertek 25-jarig jubileumfeest hebben onze gasten, op ons verzoek, een bijdrage geleverd aan een donatie voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Marcel Hermkens maakt het eindbedrag bekend dat u samen met Hertek doneert. De symbolische cheque neemt Ariënne de Boer, Fondsenwerver Zakelijke Markt, in ontvangst van Marcel.

Lees meer
Brandweermannen

Zinderend zomerweer oorzaak van opvallend meer branden in juli 2018?

Dit jaar zijn er in juli zelfs meer branden dan in januari, waarin normaal de meeste branden plaatsvinden. Opmerkelijk is verder dat de eerste zeven maanden van 2018 een forse stijging van miljoenenschades, zeer grote branden, branden met asbest en waterschades waarbij Salvage wordt opgeroepen. Voor Stichting Salvage – de organisatie die na een calamiteit namens de Nederlandse brandverzekeraars optreedt, persoonlijke hulp biedt en de schade beperkt – was juli 2018 de drukste julimaand ooit.

Lees meer
Safety Tracer

Maximale vrijheid met leefcirkels XL

Hertek Care garandeert veiligheid en welzijn voor mensen in de zorg. Met ons Sonevo-platform creëren wij, als system integrator, zorgdomotica- en communicatie oplossingen op maat voor u. Met de toevoeging van de innovatieve oplossingen van SafetyTracer aan ons Sonevo-platform bieden wij uw cliënten diverse nieuwe mogelijkheden, zoals maximale vrijheid met leefcirkels XL.

Lees meer
Ontbijtsessie NV 28062018

Hertek wijst de weg

De gratis ontbijtsessie "Hertek wijst de weg", bestaat uit de workshop "Projecteren noodverlichtingsinstallaties" en een demonstratie van de Hertek noodverlichting calculatie-, vergelijkingstool.

Lees meer
25-jarig jubileumfeest Hertek - Marcel Hermkens

25-jarig jubileumfeest

Hertek bestaat 25 jaar en dat vieren wij groots op vrijdag 15 juni in het Evoluon te Eindhoven. De foto's geven een impressie van deze feestelijke klantendag.

Lees meer
Workshop Projecteren noodverlichtingsinstallaties

Gratis workshop “Projecteren noodverlichtingsinstallaties”

Meld u aan voor de gratis workshop “Projecteren noodverlichtingsinstallaties” en ontdek eenvoudig de meest geschikte noodverlichtingsoplossing voor uw project met de Hertek noodverlichting calculatie-, vergelijkingstool.

Lees meer
NPR 2576:2018

Publicatie nieuwe NPR 2576!

NPR 2576 Functiebehoud bij brand -‘Richtlijn voor transmissiewegen’ is gepubliceerd. Na het uitkomen van NEN 2535:2017, de wijzigingsbladen NEN 2575-2/A1 en NEN 2575-3/A2 en recent nog de NEN 2654-2:2018, is het tijd voor een nieuwe versie van de NPR 2576.

Lees meer
Apollo Lustester

Controleer de (lus)componenten voor de inbedrijfstelling en bespaar tijd en kosten met de Apollo lustester

Met de Apollo lustester controleert u de lus en componenten van een brandmeldinstallatie op een correcte configuratie. Ook test u eenvoudig de werking, adressering en het type van de componenten. U bespaart tijd en faalkosten omdat u de lus correct oplevert voorafgaand aan de inbedrijfstelling van de brandmeldinstallatie (door een externe partij).

Lees meer

Gratis projecteringswijzers van Hertek

Bij het projecteren van een brandmeld-, ontruimingsalarm- of noodverlichtingsinstallatie moet u rekening houden met diverse eisen binnen de wet- en regelgeving. Met de gratis Hertek projecteringswijzers voor brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties en voor noodverlichting stelt u voor iedere situatie de bepalende criteria eenvoudig vast.

Lees meer

MVO-certificaat VEBON-NOVB voor Hertek

Ondernemersvereniging VEBON-NOVB behartigt de algemene, economische, commerciële en strategische belangen van ondernemers in de technische brand- en beveiligingssector. Een sterke vereniging, vraagt om daadkrachtige leden. Daarom moet ieder lid van VEBON-NOVB voldoen aan strenge criteria. Onlangs is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) als criteria toegevoegd. Hertek is een van de eerste VEBON-NOVB-leden die voldoet aan deze MVO-criteria.

Lees meer
Beheerder PLUS

Succesvol jaar in klanttevredenheid

Dagelijks staan ruim 200 medewerkers van Hertek voor u klaar om meesterwerk te leveren. Iedere dag luisteren wij naar uw feedback om u nog beter van dienst te zijn. Om onze diensten en producten te optimaliseren onderzoekt Hertek haar klanttevredenheid. In 2017 ontvingen wij bijna 1.000 klantwaarderingen! Wij zijn enorm trots op de gemiddelde rapportcijfers en dankbaar voor de feedback die wij van jullie ontvangen.

Lees meer
Verificatie Plus - Nieuwsbericht

Particuliere Alarmcentrales en brandweer werken samen aan betrouwbare branddoormeldingen

Brandweer Nederland roept in een nieuwsbericht op www.brandweer.nl alle Particuliere Alarmcentrales (PAC’s) op om voortaan alleen nog maar geverifieerde meldingen door te zetten. Zo nodig zelfs persoonlijk geverifieerd. Het aantal nodeloze meldingen is de laatste jaren al flink afgenomen, maar als alle PAC’s de vernieuwde versie van het zogeheten PAC-protocol volgen, kan het aantal nodeloze meldingen nog verder afnemen.

Lees meer

Hoge klantwaardering in november voor Hertek

Inmiddels hebben wij bijna 900 klantwaarderingen ontvangen! Bedankt voor het geven van uw feedback. De kwaliteit van onze service kan alleen maar verbeteren met uw feedback.

Lees meer
Header Oplossingen Noodverlichtingsoplossing (3000px - 13-3)

Uitbreiding assortiment noodverlichting met Series 2

Hertek introduceert ‘Series 2’ noodverlichting, een vernieuwd assortiment ontworpen vanuit de wensen van de markt en voorzien van de nieuwste technieken. U bespaart kosten dankzij het lagere energieverbruik en langere levensduur die de Total Cost of Ownership nog verder verlagen.

Lees meer
NEN 2535:2017 - Cover

NEN 2535:2017 Wijzigingen en impact gedeeltelijke herziening

In NEN 2535 staan regels voor het ontwerp, de uitvoering, de compatibiliteit en de kwaliteit van de te installeren brandmeldinstallatie. Op 4 december 2017 is de gedeeltelijk herziene NEN 2535:2017 gepubliceerd. Deze norm dient ter vervanging van NEN 2535+C1:2010.

Lees meer
20171207 - Ontruimingsalarmeringsevenement - 04

Eerste ontruimingsalarmeringsevenement groot succes!

Ruim 60 enthousiaste relaties uit Zeeland, Brabant en Gelderland bezoeken het Hertek ontruimingsalarmeringsevenement in De Ruwenberg te Sint-Michielsgestel.

Lees meer
Ontruimingsalarmeringsevenement (Nieuws)

Ontruimingsalarmeringsevenement

Op donderdag 7 december aanstaande organiseert Hertek het ontruimingsalarmeringsevenement in De Ruwenberg te St. Michielsgestel. Tijdens dit evenement komen het laatste nieuws over wet- en regelgeving, marktfactoren en het Hertek ontruimingsalarmeringsconcept uitgebreid aan bod.

Lees meer
Nachtzorg Nieuws

Hertek Care neemt uw zorgen over "zorg op afstand" weg

Heeft u ook vragen na het zien van de uitzendingen van NOS Nieuwsuur over de slechte kwaliteit van "zorg op afstand"? U bent niet de enige die ongerust is over het beeld dat in deze uitzendingen is geschept over het gebruik van zorgdomotica. Onze ervaring met zorginstellingen en haar medewerkers is niet helemaal in lijn met het beeld dat NOS Nieuwsuur heeft neergezet in de uitzendingen van september, oktober en november.

Lees meer
Agenda Nieuw (16.9)

Agenda

Onze agenda met speciale data en een overzicht van beurzen, evenementen en presentaties die Hertek organiseert of waar Hertek haar oplossingen presenteert.

Lees meer

Hertek trots op klanttevredenheidscijfers

Inmiddels hebben wij ruim 700 klantwaarderingen ontvangen! Bedankt voor het geven van uw feedback. De kwaliteit van onze service kan alleen maar verbeteren met uw feedback.

Lees meer

Hertek introduceert Expera, dé nieuwste innovatie in brandmeldsystemen

Hertek biedt u met Expera een complete, kosteneffectieve en adresseerbare brandmeldoplossing met standaard ontruimingsalarm, volgend alarm en doormelding. De zeer scherpe prijs-kwaliteit verhouding maakt Expera perfect inzetbaar voor budgetvriendelijke brandbeveiligingsprojecten van bijvoorbeeld scholen, restaurants, bedrijfs- en winkelpanden en kinderopvang- en zorglocaties waar u de elektrotechnische installaties verzorgt.

Lees meer

Noodverlichting Series 2: hoe goed nog beter kan!

Bij een evacuatie telt iedere seconde en is een feilloos werkende noodverlichting van levensbelang. Hertek biedt een gevarieerd assortiment noodverlichting dat mensen veilig en betrouwbaar de weg wijst. Veiligheid bieden aan mensen en bedrijfsmiddelen in gebouwen zit in ons DNA. We denken met u mee zodat onze kwalitatief hoogwaardige oplossingen het beste in uw specifieke situatie passen.

Lees meer
Parkeersymposium (16.9)

Hertek op symposium Parkeren op eigen risico

Levert parkeren binnen in een parkeergarage een groter veiligheidsrisico dan parkeren buiten op een parkeerterrein? ​Op 22 november organiseert adviesbureau Nieman het symposium "Parkeren op eigen risico" in het Cinemec te Ede.​

Lees meer
Beheerder PLUS (16.9)

Beheerder PLUS

Ook in 2018 zijn wij graag uw partner in het beheer van uw brandmeldinstallatie(s). Om tijd en/of kosten te besparen aan het beheer van uw brandmeldinstallatie(s) en dat in combinatie met het vergroten van de brandveiligheid in uw gebouw(en) is Hertek continu bezig met efficiencyvoordelen en innovatieve oplossingen.

Lees meer
Lars Delsing en Marcel Rademakers

Klantenfeedback September 2017

Het afgelopen half jaar ontvingen wij ruim 600 klantwaarderingen! Bedankt voor het geven van uw feedback. De kwaliteit van onze service wordt met uw feedback nog beter. In september ontvingen onze service afdelingen weer hoge cijfers over klantvriendelijkheid en vaktechnische kennis. Toch steekt deze maand de afdeling opleidingen er met kop en schouders bovenuit!​

Lees meer

Nieuwe productlijnen Hertek Noodverlichting

Met grote trots introduceren wij het nieuwste kunststukje van Hertek: de nieuwe productlijnen noodverlichting.
Onze nieuwe productlijnen bieden noodverlichting aan in metaal, kleur en kubusvorm. Voor elke klantwens zit er een passende oplossing bij.

Lees meer

Hertek draadloze brandmeldinstallatie beschermt rijksmonument De Kunstkeuken

Een monumentaal pand voorzien van een volledige brandmeldinstallatie zonder de waarde te verliezen. Dat was de uitdaging van De Kunstkeuken en Gemeente Valkenswaard. De Kunstkeuken is uniek in de regio Zuid-Oost Brabant door combinatie tussen kunstgalerie en horecagelegenheid. Samen met SPIE kozen zij voor de Hertek draadloze brandmeldinstallatie. Hierdoor is het rijksmonument behouden, niet opvallend in het zicht voor de bezoekers en is het pand volledig brandveilig.

Lees meer

Ontbijtsessie Noodverlichting Nijmegen

Op woensdag 27 september a.s. organiseert Hertek in Nijmegen een ontbijtsessie over Noodverlichting waarin wet- en regelgeving, marktfactoren en het Hertek noodverlichting concept uitgebreid worden gepresenteerd.

Lees meer

Hoge klantwaardering voor Hertek

Afgelopen maand ontvingen wij bijna 100 klantwaarderingen. Daar willen wij jullie hartelijk voor bedanken. Jullie feedback helpt om onze dienstverlening daar waar nodig te verbeteren.

Lees meer

Hertek is VCA-gecertificeerd

Steeds vaker wordt aan ons gevraagd of Hertek over een VCA-certificaat beschikt en veel van onze opdrachtgevers stellen dit zelfs als voorwaarde. Wij zijn dan ook zeer verheugd om u te melden dat wij VCA (1 ster)-gecertificeerd zijn. Wij zijn ervan overtuigd met deze oplossing aan de behoefte van onze klanten gehoor te geven. Met deze certificering nemen wij onze verantwoordelijkheid en voorkomen wij dat mensen onnodig in gevaar komen tijdens werkzaamheden.

Lees meer
Gemeentehuis Meierijstad - Nieuwsheader

Gemeentehuis Meierijstad kiest voor Hertek wireless noodverlichting

Bij een evacuatie telt iedere seconde en is een feilloos werkende noodverlichting van levensbelang. Om daar zeker van te zijn koos het gemeentehuis in Meierijstad in samenwerking met Van der Vleuten Elektrotechniek voor de Hertek wireless noodverlichtingsarmaturen.

Lees meer

Drukbezochte ontbijtsessie over noodverlichting in Haren

“Hertek wijst de weg!” is het motto van de ontbijtsessies die Hertek organiseert over noodverlichting. De meest recente ontbijtsessie vond plaats in De Rietschans te Haren (GN).

Lees meer

Hertek krijgt hoge klanttevredenheidscijfers

Dagelijks luisteren wij naar uw feedback om u nog beter van dienst te zijn. Om onze diensten en producten te optimaliseren onderzoekt Hertek haar klanttevredenheid. Wij zijn enorm trots op de gemiddelde rapportcijfers en dankbaar voor de feedback die wij van jullie kregen over de aflopen drie maanden.

Lees meer

Klantenpanelsessie geeft inzicht in behoeften

Klantfocus en klantinsights staan binnen Hertek centraal. Daarom organiseerden wij op 17 mei de klantenpanelsessie “Innovatie brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties”.

Lees meer

Hertek gastspreker op Nationaal Congres Brandpreventie

Marcel Rademakers van Hertek bracht uiteenlopende praktijkvraagstukken over brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties naar voren tijdens het Nationaal Congres Brandpreventie dat eind mei plaatsvond.

Lees meer

Penta IP-gateway: beheer uw brandmeldsysteem online

Het beheren en onderhouden van een brandmeldsysteem kost gebouwbeheerders en installateurs veel tijd. Gebruik daarom een interactieve netwerkfunctionaliteit om uw systeem locatie-onafhankelijk te beheren. Met de Penta 5000 IP-gateway werkt u efficiënter en sneller.

Lees meer

Hertek blinkt uit in klanttevredenheid

Om de klanttevredenheid te meten, houden wij onder andere de maandelijkse Net Promoter Score (NPS) bij. Wij verbeteren onze diensten en producten door naar u als klant te luisteren. Met uw feedback optimaliseren wij onze producten en diensten om u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Lees meer

Gacom zorgt met "Skywalker" voor integratie brandmeld- en camerasysteem bij Agrifirm

Een snelle verificatie en opvolging bij de detectie van een brand is essentieel. Gacom - klant Hertek - zorgde met Skywalker voor een integratie tussen brandmeld- en camerasysteem bij Agrifirm in Wanssum. De koppeling van Skywalker met de verschillende systemen is een primeur.

Lees meer

Ouderen leven onbezorgd en zelfstandig door BMI en PZI in Zorginstelling Zuyderland

De brandveiligheid in een zorginstelling blijft altijd een complex verhaal. Zorginstelling Zuyderland De Eghte heeft met de Hertek Penta brandmeldinstallatie met geografisch paneel en PersonenZoekInstallatie (PZI) een betrouwbare oplossing.​

Lees meer

Hertek projecteringsliniaal: een multifunctioneel instrument

Bent u bekend met onze unieke projecteringsliniaal? Een handig, multifunctioneel instrument voor projecties van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties.

Lees meer

Atlas Theater rekent af met loze meldingen

Loze brandmeldingen verstoren menige theatervoorstelling. Maar niet in het nieuwe Atlas Theater te Emmen. Het complexe gebouw heeft de optimale brandbeveiliging die elk theater zich wenst.

Lees meer

Montageadapter monteert sneller

Nieuw in assortiment: de praktische montageadapter van Hertek.​

Lees meer

Hertek lanceert XPander draadloze nevenindicator voor veiligheid in uw gebouw

Om mensen niet in gevaar te brengen, is het belangrijk voor u te weten in welke ruimte er brand is. In monumentale panden, panden met glasconstructies of asbest is er vaak geen lusbekabeling mogelijk. Voor deze buitengewone situaties biedt Hertek u vanaf heden de XPander draadloze nevenindicator, onderdeel van de XPander oplossing.

Lees meer

Succesvolle ontbijtsessie Noodverlichting krijgt vervolg

De eerste ontbijtsessie Noodverlichting van Hertek was zeer succesvol. Reden genoeg om vaker zo’n informatiebijeenkomst voor klanten te organiseren.

Lees meer

A’DAM Toren is brandveilige broedplaats voor muziek

Het bruist van de muziek in de A’DAM Toren. Als een enorme speaker torent de dynamic hub boven het Amsterdamse IJ uit. Hier ontmoeten professionals en liefhebbers van muziek elkaar in een relaxte, brandveilige setting, mede dankzij Hertek en Dijkink Elektra.

Lees meer

Noodverlichting voor cleanrooms

High tech industrie verdient state of the art noodverlichting. Ook VDL ETG in Almelo, dat complexe en innovatieve apparatuur voor onder andere ASML bouwt. Daarom krijgt de (ver)nieuwbouw een netwerk met de nieuwste intelligente batterijsystemen van Hertek.

Lees meer

Vernieuwde BIM-bibliotheek modelleert sneller

3D BIM-ontwerpen wordt voor u een stap makkelijker. De BIM-bibliotheek van Hertek bevat nieuwe noodverlichting producten en extra Revit-objectinformatie voor bestaande branddetectie artikelen.

Lees meer