Nederlandse Brandwonden Stichting ontvangt donatie van Hertek ter ere van 25-jarig jubileum

Ter ere van het Hertek 25-jarig jubileumfeest hebben onze gasten, op ons verzoek, een bijdrage geleverd aan een donatie voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Marcel Hermkens maakt het eindbedrag bekend dat u samen met Hertek doneert. De symbolische cheque neemt Ariënne de Boer, Fondsenwerver Zakelijke Markt, in ontvangst van Marcel.

Mede dankzij uw donatie hebben wij een mooi bedrag van €3.275,- overgemaakt aan de Nederlandse Brandwonden Stichting. Ariënne neemt de cheque dankbaar in ontvangst en wil ook u bedanken voor uw bijdrage.

Nederlandse Brandwonden Stichting en Hertek
Marcel Hermkens, algemeen directeur Hertek, overhandigt de symbolische cheque t.w.v. €3.275,- aan Ariënne de Boer, Fondsenwerver Zakelijke Markt Nederlandse Brandwonden Stichting.

De Nederlandse Brandwonden Stichting financiert diverse brandwondenonderzoeken. Het doel van deze onderzoeken is om de zorg en kwaliteit van leven voor mensen met brandwonden te verbeteren. Een baanbrekend onderzoek lichten we graag even toe:

Kweken van huid (tissue engineering)

Bij ernstige brandwonden wordt gezonde huid van een andere plek van het lichaam getransplanteerd. Soms is de wond dusdanig groot, dat er simpelweg niet genoeg huid is om te transplanteren. Hier komt tissue engineering om de hoek kijken: het kweken van nieuwe huid in het lab. Deze nieuwe huid is opgebouwd uit huidcellen van de patiënt zelf, met een klein beetje hulp van buitenaf. In de praktijk zal dit onder andere voor de jonge brandwondenpatiëntjes een uitkomst zijn. Op dit moment moet zo’n patiëntje na het ongeval nog veel operaties ondergaan. De littekens groeien immers niet met de huid mee en moeten door de operaties steeds een beetje opgerekt worden. De behandeling met deze opgekweekte huid leidt tot een mooiere wondgenezing met minder littekens en de verwachting is dat op den duur veel minder operaties nodig zijn.

Een prachtig resultaat dat mede dankzij uw bijdrage mogelijk is gemaakt. Wilt u meer weten over het ambitieuze werk van de Nederlandse Brandwonden Stichting? Kijk dan op hun website.