Hertek: 30 jaar toonaangevende innovatie

Op 1 juli 1993 werd Hertek opgericht in Eindhoven door Frans Hermkens. Wat begon als een bescheiden onderneming is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf, op het gebied van beveiligingsoplossingen met inmiddels 200 medewerkers. Met trots viert Hertek dit jaar haar 30-jarig jubileum. We duiken in de geschiedenis van Hertek en kijken we naar de mijlpalen en innovaties die het bedrijf hebben gevormd tot wat het vandaag de dag is.

Het begin van een visie

Met een sterke visie en gedrevenheid richtte Frans Hermkens Hertek op. Hij wilde een verschil maken in de beveiligingsbranche door innovatieve oplossingen te bieden die de veiligheid van mensen en gebouwen verbeteren. Vanaf het prille begin had Hertek de ambitie om de standaard te zetten en te blijven innoveren.

Frans voor het gebouw waar het in 1993 allemaal begon
Frans voor het gebouw waar het in 1993 allemaal begon

De vroege jaren

In de beginjaren concentreerde Hertek zich voornamelijk op brandveiligheid. Het bedrijf ontwikkelde en leverde brandmeld- en ontruimingssystemen die voldeed aan de strengste veiligheidseisen. Hertek verwierf snel een goede reputatie in de markt vanwege de betrouwbaarheid en kwaliteit van haar producten.

Uitbreiding

Na de oprichting groeit het bedrijf en in 1999 verhuist Hertek naar de huidige locatie in Weert (industrieterrein Kampershoek). Niet veel later neemt Marcel Hermkens het management over van zijn vader en oprichter Frans. Met succes in de brandbeveiliging breidde Hertek zijn portfolio uit naar andere domeinen. Hiermee is ook de basis gelegd voor Hertek Care, dé specialist voor zorgdomotica en communicatie. Hertek Care levert een totaaloplossing met innovatieve zorgtechnologie die bijdraagt aan welzijn en veiligheid van cliënt en verzorger. Hertek ontwikkelde geavanceerde oplossingen die de veiligheid en het comfort in diverse sectoren, zoals de zorg en de industrie, verbeterden. Hertek investeerde continu in onderzoek en ontwikkeling om voorop te blijven lopen in de markt. Ook neemt Hertek Care een belang in Schoonderbeek Electronica Systemen. Schoonderbeek ontwikkelt, produceert en onderhoud verpleeg oproepsystemen. Deze innovatieve systemen zorgen voor een betrouwbare elektronische afhandeling van een client zorgoproep naar een vaste of mobiele zorgverlener. In 2009 is Hertek GmbH opgericht met de opening van een vestiging in Berlin-Ahrensfelde. Door de snelle groei en de uitbreiding van het productassortiment werden de faciliteiten al snel te klein. In 2016 verhuisde het bedrijf naar Berlin-Mahlsdorf, waar Hertek GmbH kon beschikken over een groter kantoorpand met aangrenzend magazijn. De sterke groei zet zich voort. In 2022 neemt Hertek Care ook een belang in SARA Robotics. SARA Robotics heeft als doel om een betere werkbalans te creëren voor zorgverleners en extra zorg te bieden aan cliënten waar het personeel niet altijd tijd voor heeft. De robot werkt als een sociale entiteit in verpleeghuizen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren waar mogelijk.

Marcel voor het gebouw in Weert
Marcel voor het gebouw in Weert

Innovaties die het verschil maken

Hertek heeft zich altijd gericht op het ontwikkelen van innovatieve technologieën die de norm verleggen. Enkele opmerkelijke innovaties van Hertek zijn onder andere Hertek Connect waarmee brandmeldinstallaties op afstand worden beheerd en bediend en Sonevo een geïntegreerd zorgplatform voor welzijn en veiligheid voor cliënt en verzorger.

30 jaar van succes en groei

Het 30-jarig bestaan van Hertek is een mijlpaal die het succes en de groei van het bedrijf weerspiegelt. Hertek heeft zich gevestigd als een vertrouwde partner voor beveiligingsoplossingen in diverse sectoren, zowel in Nederland als Duitsland. De focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie heeft bijgedragen aan het behalen van dit succes.

Frans en Marcel vieren samen met medewerkers het 30-jarig jubileum
Frans en Marcel vieren samen met medewerkers het 30-jarig jubileum

Toekomstgericht

Met de snelle ontwikkelingen in technologie blijft Hertek vooruitkijken naar de toekomst. Sinds 2019 ligt het management van Hertek Groep in handen van Roel Schroeten. Onder zijn leiding blijft het bedrijf zich inzetten voor innovatie en het bieden van oplossingen die inspelen op de behoeften van de markt. Hertek blijft streven naar het verhogen van de veiligheid van de wereld om ons heen, waarbij duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan.

Roel Schroeten sinds 2019 algemeen directeur van Hertek Groep
Roel Schroeten sinds 2019 algemeen directeur van Hertek Groep

Sinds de oprichting in 1993 heeft Hertek een opmerkelijke groei doorgemaakt en heeft het bedrijf een leidende positie verworven in de brandbeveiliging en zorgtechnologie. Met een sterke visie, voortdurende innovatie en een focus op kwaliteit heeft Hertek zich onderscheiden van de concurrentie. Terwijl het bedrijf haar 30-jarig jubileum viert, blijft Hertek zich richten op het creëren van veilige en slimme oplossingen voor zowel brandbeveiliging als zorgtechnologie.