Geschiedenis

Sinds de oprichting in 1993 ontwikkelt Hertek zich tot expert in veiligheid, welzijn, continuïteit voor mensen en bedrijfsmiddelen in gebouwen. Bijna 200 medewerkers staan dagelijks voor u klaar om meesterwerk te leveren.

Oprichting Hertek

In 1993 richt Frans Hermkens Hertek op. Frans is bijna 25 jaar werkzaam bij een fabrikant van kantoormeubelen als eindverantwoordelijke voor brandmeld- en zorgsystemen. Samen met het bedrijf Eltek neemt hij deze activiteiten over en start hij met 7 enthousiaste medewerkers Hertek in een nieuw kantoorpand te Eindhoven.

Na de oprichting groeit het bedrijf en in 1999 verhuist Hertek naar de huidige locatie in Weert (industrieterrein Kampershoek). Het assortiment wordt uitgebreid met nieuwe oplossingen in brandveiligheid, ontruimingsalarmering, noodverlichting, zorgdomotica en communicatie. Met extra diensten zoals opleidingen en hoogwaardige service- en onderhoudsdiensten voor installateurs, Hertek-Dealers en Hertek-Partners vestigt Hertek haar naam als veiligheidspartner.

De locatie van Hertek in Eindhoven (1993).

Nieuwe generatie

Marcel Hermkens, zoon van Frans Hermkens, is sinds 1997 werkzaam in diverse technische en commerciële functies bij Hertek en neemt als enig aandeelhouder in 2003 de dagelijkse leiding over van zijn vader. Onder leiding van Marcel zet de groei van Hertek zich verder door met onder meer een uitbreiding van het pand in 2005. In Duitsland starten de internationale activiteiten door de oprichting van Hertek GmbH in Berlijn in 2010. Elke business unit draagt bij aan deze ambitie en heeft hierin haar eigen missie en visie.

Partner in veiligheid

In 25 jaar ontwikkelt Hertek zich tot een gedegen en solide familiebedrijf die klantgericht en betrokken is bij uw organisatie. Als veiligheidspartner combineert Hertek oplossingen voor brandbeveiliging, ontruimingsalarmering, noodverlichting, zorgdomotica en communicatie met diverse diensten zoals advies, projectering, certificering, service & onderhoud en opleidingen. Onze uitstekende expertise verzekert u van optimale veiligheid en bescherming voor uw medewerkers, gasten en bedrijfsmiddelen in uw gebouw.