“Per 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben.”

Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) moeten per 1 januari 2023 alle kantoorgebouwen in Nederland minimaal energielabel C hebben. In het Bouwbesluit 2012 staat deze verplichting vermeld. Wanneer een gebouw niet aan de eisen voldoet, mag het gebouw per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruikt worden.

Als installateur of adviseur bent u ongetwijfeld op de hoogte van deze verplichting en past u bij diverse opdrachtgevers reeds maatregelen toe om hieraan te voldoen. Eén van de oplossingen die u kunt bieden bij het verlagen van het huidige energielabel is de huidige gloei-, halogeen- of tl-verlichting te vervangen door energiezuinige ledverlichting.

Hoe zit het met noodverlichting?
Ook bij het vervangen van de noodverlichting en vluchtrouteaanduiding, met een tl-lichtbron voor een led-lichtbron wordt bijgedragen aan het verlagen van het energieverbruik. Bij Hertek zijn alle armaturen standaard voorzien van een led-lichtbron.

Tevens bieden we in iedere productlijn armaturen aan met maar liefst 10 jaar garantie op het armatuur en 8 jaar garantie op de accu. Een groot deel van het assortiment is uitgevoerd met LiFe(PO4) accu's. Bij LiFe(PO4) accu’s wordt gebruikgemaakt van lithium-ijzer-fosfaat. Deze natuurlijke grondstoffen zorgen ervoor dat deze accu's niet schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast is de chemische opstelling van LiFe(PO4) lithium accu's stabieler en onbrandbaar. Het overige assortiment is uitgevoerd met NiMH accu’s met een hoge levenscyclus waardoor ook hierop 8 jaar garantie gegeven wordt.

Het gemak van Hertek
Heeft u een verlaagd- of systeemplafond waar u snel en netjes oude tl-noodverlichtingsarmaturen moet vervangen door duurzame led-armaturen? Dan biedt de universele renovatiekit met montagehulp van Hertek uitkomst. Veel oude noodverlichtingsarmaturen met een tl-lichtbron hebben doorgaans een groter formaat dan de compactere armaturen met led-technologie. Bij het vervangen van de oude armaturen door nieuwe armaturen kunt u daardoor problematiek ervaren dat u bij vervanging nieuwe plafondplaten nodig heeft. Helaas zijn nieuwe plafondplaten niet altijd aanwezig of leverbaar en als ze er wel zijn dan ziet u vaak een kleurverschil. Met de universele renovatiekit is het niet meer noodzakelijk om de plafondplaten te vervangen. Dankzij de handige montagehulp plaatst u de renovatiekit zonder hulpmiddelen of gereedschap in één beweging in het bestaande gat van het tl-armatuur in de plafondplaat. Met de universele renovatiekit met montagehulp van Hertek bespaart u kosten en montagetijd.

Onze renovatiekit is dé ideale oplossing om bestaande tl-armaturen met gemak te vervangen door energiezuinige led-verlichting, zonder in te leveren op een kwalitatieve, esthetische afwerking, terwijl u voldoet aan wettelijke eisen. Download de leaflet voor meer informatie via https://www.hertek.nl/gemak.

Assortimentsoverzicht Decentraal Noodverlichting (16-9)

Assortimentsoverzicht decentrale noodverlichting

Met het decentrale noodverlichtingportfolio van Hertek Safety bieden wij een betrouwbare uitkomst voor alle soorten gebouwen en situaties.

Vraag direct aan!

Kortom, vervangt u de algemene tl-verlichting voor led-verlichting neem dan ook gelijk de noodverlichting mee. Zo helpen de oplossingen van Hertek u bij het verlagen van het energielabel bij uw klanten.