Betrouwbare en nauwkeurige PureLight® technologie

De Soteria® melders beschikken over PureLight® Technologie, een nieuw ontwikkelde optische sensor technologie voor het detecteren van rookdeeltjes. Deze nieuwe techniek, gecombineerd met het nieuwe ontwerp maken de Soteria® melders zowel betrouwbaar én nauwkeurig met minder onnodige brandmeldingen als resultaat.

Illustratie PureLight® technologie

Nieuw ontworpen Cone Technologie

De innovatieve kegelvorm van de Cone-detectiekamer absorbeert het licht van de led volledig, met minder lichtreflecties in de detectiekamer als resultaat (detectiekamers gebaseerd op het traditionele Chevron ontwerp verstrooien meer licht in de detectiekamer). De ultradonkere detectiekamer bevat een hoge intensiteit IR-led die zeer gevoelig is voor rookdeeltjes. Binnenkomende rookdeeltjes in de detectiekamer verspreiden het Infrarood licht en registeren een brandmelding.

Illustratie lichtreflectie Chevron Design (Discovery, XP95) en Soteria (CoreProtocol®)

Geavanceerde chipsensor

De geavanceerde chipsensor, speciaal ontwikkeld voor branddetectie, is voorzien van de nieuwste technieken en verbetert de detectie van rook. De chipsensor is immuun voor elektromagnetische interferentie. Deze nieuwe technieken maken de Soteria® melders uitermate betrouwbaar. Lichttests bewijzen tevens dat lichtintensiteit met 100.000 lumen ruim verder gaat dan de EN 54 standaard.