Nieuwe melders reduceren onechte brandmeldingen

De nieuw ontworpen Soteria® melders met verbeterde detectiebetrouwbaarheid verminderen nodeloze brandmeldingen. Het nieuwe ontwerp, gecombineerd met de Purelight® Technologie, maken de Soteria® melders betrouwbaar én nauwkeurig.

Unieke ontwerp aangepast aan rookstroom

Het unieke ontwerp van de Soteria® melders vormt een barrière voor stof, stoom en het binnendringen van insecten. De Cone-detectiekamer is een gecontroleerde omgeving.

Illustratie uniek ontworpen Soteria® melder

Stofwerend design reduceert stof in de melder

Het strakke, onopvallende ontwerp van de Soteria® melders reduceert het binnendringen van stof in de behuizing. De Soteria® melders zijn minder gevoelig voor de ophoping van stof dat zich in de melder ophoopt gedurende het gebruik. Stof is een grote veroorzaker van onechte brandmeldingen. De Soteria® melders zijn uitgebreid getest en leveren bewezen verbeterde resultaten op stof.

Tabel: verbeterde resultaten met stof

Stof grote veroorzaker onechte brandmeldingen

Het BRE (Building Research Establishment) is een toonaangevend onafhankelijk wetenschappelijk onderzoekscentrum met focus op de bouwwereld. Onderzoeken van het BRE bevestigen dat stof en stoom een van de meest voorkomende oorzaken zijn van een onechte brandmelding is.

  • Stof is een van de meest geregistreerde meldingen bij het Kings College in Londen. (Bekijk het onderzoek over periode 2010 t/m 2013 hier)
  • Stof is een van de meest voorkomende oorzaken van een onechte brandmelding. (Bekijk hier het onderzoek)

Insectwerend design beschermt tegen insecten

Het verbeterde ontwerp van de Soteria® melders bevat een fijnmazige barrière tegen het binnendringen en innestelen van insecten.