Brandbeveiligingsoplossing waarborgt veiligheid bezoekers en artiesten muziekkwartier

Enschede

Muziekkwartier Enschede

Installatiebedrijf

Kropman Installatietechniek

Kropman Installatietechniek heeft met brandbeveiligingssystemen van Hertek gezorgd voor een brandveilig muziektheater.

Behoefte klant

Het Nationaal Muziekkwartier wilde een brandveilig pand waarin de veiligheid van de bezoekers en artiesten optimaal is gewaarborgd.

Muziekkwartier Enschede

Oplossing

Kropman Installatietechniek heeft een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie van Hertek geïnstalleerd. De installatie heeft vier schakelfuncties, zodat een calamiteit in een deel van het gebouw niet tot onnodige melding en ontruiming van andere delen leidt. De installatie bestaat uit een uitgebreid Hertek-netwerk met twee 4-loops Penta centrales, drie bedieningspanelen, drie brandweerpanelen, een sprinklerinstallatie, een aspiratiesysteem, vlammendetectie en circa 700 melders. De centrales zorgen voor de doormelding naar de brandweer en de aansturing van liften en deuren, de ventilatie, de sprinklerinstallatie en rookschermen.

“Naast hun goede prijs-kwaliteitverhouding kunnen wij altijd terugvallen op de technische expertise van Hertek. Problemen lost Hertek goed op. Zo hielp Hertek ons hier regelmatig met projecteren. Een PvE opstellen is makkelijk, maar vervolgens obstakels gebruiksvriendelijk aanpakken en rekening houden met onderhoud is veel moeilijker. Hertek heeft ons daarin perfect ondersteund.”

Kropman Installatietechniek