Brandmeldinstallatie en personenzoekinstallatie garandeert veiligheid 250 appartementen Antares

Venlo

Antares De Nieuwe Munt

Installatiebedrijf

Energa-Elektra BV

Elektrotechnisch installatiebedrijf Energa-Elektra uit Venlo heeft 250 appartementen van Antares beveiligd met een omvangrijke brandmeldinstallatie (BMI) en personenzoekinstallatie (PZI) van Hertek.

Behoefte klant

Antares is een middelgrote woningcorporatie met ongeveer 5.500 verhuurobjecten in Venlo en omstreken. Antares wilde 250 nieuwbouwappartementen aansluiten op een gecertificeerde brandmeldinstallatie en personenzoekinstallatie. Ook voor de bewoners die (nog) geen zorgindicatie hebben. Zo kan iedereen er blijven wonen.

Antares De Nieuwe Munt

Oplossing

Energa-Elektra realiseerde een dekkend glasvezelnetwerk met een gecertificeerde brandmeldinstallatie en personenzoekinstallatie van Hertek. De brandmeldinstallatie bestaat uit 14 centrales en 3.000 veldcomponenten, die alleen specifieke informatie voor het betreffende gebouw(deel) doorgeven. De personenzoekinstallatie werkt, om onrust te voorkomen, met stille alarmering voor 20 pagers.

“Als installateur willen wij onze eigen systemen kunnen ontwerpen, in bedrijf stellen en onderhouden. Met de systemen en software van Hertek is dat mogelijk en kunnen wij naar de eindgebruiker onze verantwoordelijkheid als branddetectiebedrijf optimaal nakomen.”

Energa-Elektra BV