Van der Valk Eindhoven verbindt gastvrijheid aan gastveiligheid

Eindhoven

Installatiebedrijf

Techval BV

Van der Valk Eindhoven is een modern 4-sterrenhotel, gebouwd op een familietraditie die teruggaat tot 1862. De normen voor hoge kwaliteit en gastvrijheid zijn gevormd door vele generaties Valken. Zo ook de kwaliteit van brandveiligheid. “Met 300 mensen in dienst verdeeld over 30.000 tot 40.000 vierkante meter zijn wij altijd op zoek naar oplossingen die de veiligheid verhogen en zaken eenvoudiger maken.” Aldus Rick Polman, directeur Van Der Valk Eindhoven.

Een oplossing als Hertek Connect past naadloos binnen deze gedachte. Op de locatie in Eindhoven is Frank Lubbers als beheerder BMI verantwoordelijk voor 5 brandmeldcentrales met ruim 700 componenten. “De Connect Control app is zeer gebruiksvriendelijk, ook in de bediening. Een melding komt direct binnen op de telefoon, ook als de app niet actief is. Daarnaast weten wij direct de betreffende kamer of ruimte.” Ook laat de applicatie de vervuilde melders zien die vervangen moeten worden. “Wij plannen de vervanging direct in zodat melders vervangen worden als de kamer of ruimte niet bezet is. Ook beheerderstaken en het testen van bijvoorbeeld de sprinklerinstallatie zijn voor ons een stuk makkelijker geworden”.

Ook stelt Hertek Connect Van der Valk in staat om direct te reageren op werkzaamheden of activiteiten die een onechte brandmelding kunnen veroorzaken. “Wij zetten deze melders uit en dit kan op afstand én op ieder moment van de dag.” Daarnaast is de reactietijd drastisch verkort en omdat de melding beschikbaar is op de smartphone en men niet meer naar de brandmeldcentrale moet lopen om de melding te lezen.

“In de nacht, wanneer de personele bezetting minimaal is, draagt de snellere reactietijd bij aan de veiligheid omdat de exacte locatie direct bekend is. Wij willen niet meer zonder deze app.”

Frank Lubbers, beheerder BMI Van der Valk Eindhoven

Bij de ontwikkeling van Hertek Connect zijn Frank Lubbers en Hotel Van der Valk zeer nauw betrokken. Als eerste hotel in Nederland hebben zij met de beta versie van Hertek Connect in de praktijk gewerkt en ons voorzien van zeer waardevolle feedback. De jarenlange ervaring van Van der Valk met gastveiligheid heeft het gebruiks- en bedieningsgemak van de Hertek Connect applicaties naar een nog hoger niveau getild. Samen verbinden Hertek en Van der Valk gastvrijheid aan gastveiligheid.