CIBV certificeert Hertek voor ‘Ontwerpen noodverlichtingsinstallaties’

Het doel van certificeren van het ontwerp, installeren en onderhoud van noodverlichtingsinstallaties is het verminderen van faal- en risicokosten die kunnen optreden als de veronderstelde kwaliteit niet aanwezig is. Door certificering vertrouwen afnemers dat een geleverd ontwerp, installatie en onderhoud van noodverlichtingsinstallaties voldoet aan de gestelde eisen.

Bij Hertek zijn wij gecertificeerd voor het ‘ontwerpen van een noodverlichtingsinstallatie’. De minimale eis voor het ontwerp van een installatie is het Bouwbesluit en de Arbowet, waardoor er een adequate invulling wordt gegeven aan het beperken van risico’s die ontstaan bij het veilig vluchten uit een gebouw. “Bij Hertek Safety staan wij voor Integrale veiligheid. In onze rol als kennispartner mag certificering van onze kennis en expertise niet ontbreken. Het is voor ons belangrijk dat onze klanten kunnen vertrouwen dat onze expertise van een gegarandeerd hoog niveau is. Daarom hebben we het certificeringstraject doorlopen om ons commitment ook voor onze klanten zichtbaar te maken”, zegt Daniël Vonken, Business Unit Directeur van Hertek Safety.

Kennis, kwaliteit en advies op maat
Hertek stelt zich op als complete kennispartner met een brede expertise op het gebied van veiligheid. “Voor Hertek is het vanzelfsprekend om onze klanten te ondersteunen als kennispartner op het gebied van noodverlichting. Het behalen van deze certificering door Hertek is een bevestiging van de hoge kwaliteit van ons advies op maat”, legt Gerrit de Crom, Product Manager Safety bij Hertek, uit. Onze noodverlichtingsdeskundigen maken een basisontwerp dat voldoet aan Bouwbesluit 2012, Arbowet en NEN-EN 50172 gebaseerd op uitgangspunten benoemd in de NEN-EN 1838. De ontwerptekeningen zijn voorzien van een projectie (ontwerp), materiaallijst en schaalmaatvoering. Het ontwerp wordt onder andere gebaseerd op de hoogte en het aantal personen per verblijfsruimte.

CIBV, een vertrouwde keuze
CIBV (Certificatie Instelling voor Beveiliging en Veiligheid) is gespecialiseerd in de certificatie van brand- en inbraakbeveiliging. Voortgekomen uit het Britse LPCB, voert het al sinds 2000 de certificatie van sprinklerinstallaties in Nederland uit. In 2007 zijn de activiteiten uitgebreid met de certificatie van aanleg en onderhoud van andere beveiligingsinstallaties en voorzieningen waaronder noodverlichting. Na een lange voorbereidingsperiode is op 25 januari 2022 het certificatieschema 'noodverlichtingsinstallaties' gelanceerd.

Wij zijn er trots op dat we deze certificering met zo’n goed niveau hebben behaald. Dit is een belangrijke stap naar een verdere professionalisering van onze expertise en kennis over noodverlichting”, aldus Gerrit de Crom.

RION certificering
Hertek B.V. voldoet aan de RION erkenningsregeling voor deelgebied A. Deelgebied A betreft het ontwerpen van noodverlichtingsinstallaties.

Als erkend bedrijf kunt u er op vertrouwen dat de door ons ontworpen noodverlichtingsinstallaties - waarbij het RION certificatiemerk wordt toegepast - voldoet aan de in de erkenningsregeling vastgelegde eisen. De Erkenningsregeling kunt u hier downloaden.