Gacom zorgt met "Skywalker" voor integratie brandmeld- en camerasysteem bij Agrifirm

Een snelle verificatie en opvolging bij de detectie van een brand is essentieel. Gacom - klant Hertek - zorgde met Skywalker voor een integratie tussen brandmeld- en camerasysteem bij Agrifirm in Wanssum. De koppeling van Skywalker met de verschillende systemen is een primeur.

Een snelle verificatie en opvolging bij de detectie van een brand is essentieel. Gacom - klant Hertek - zorgde met Skywalker voor een integratie tussen brandmeld- en camerasysteem bij Agrifirm in Wanssum. De koppeling van Skywalker met de verschillende systemen is een primeur. De veevoederfabrikant heeft door de integratie van Skywalker een optimale brandveiligheid die vanuit één systeem is te monitoren.

Efficiënt beheer
Het Skywalker Integration Platform maakt het mogelijk verschillende technologieën zoals branddetectie, ventilatie, klimaat, beveiliging, toegangscontrole of video binnen een gebouw of site te integreren en aan te sturen vanuit één systeem. Alle onderliggende systemen en processen komen samen in het Skywalker platform en onderlinge interacties tussen de systemen leveren naast openheid, de meerwaarde van het systeem. Dit draagt bij aan efficiënt beheer van technische systemen en beveiligingsinstallaties.

Integratie van verschillende systemen
Gacom zorgde voor de volledige brandveiligheid voor Agrifirm dat uit negen verdiepingen bestaat. Bas van Breugel, directeur Gacom vertelt: “Het garanderen van de brandveiligheid bij Agrifirm had de nodige uitdagingen. De veevoederfabriek bestaat uit negen verdiepingen en draait 24 uur per dag. Overdag zijn er gemiddeld 9 werknemers aanwezig en in de avond- en nachturen 2 werknemers. Het tijdig detecteren van de brand is hierdoor een groot risico. Er is een koppeling gemaakt tussen de camerasystemen en de brandmeldinstallatie, zodat er vanuit één plek te zien is waar een eventuele brand zich voordoet. Emile van Zutphen van Agrifirm zegt ons: "De operator kan in één oogopslag zien waar in de fabriek een eventuele brand heerst. Het systeem werkt voortreffelijk.”

Samenwerking
“De samenwerking tussen Gacom en Hertek is erg goed verlopen”, aldus Van Breugel. Hij vertelt verder: “De verzekeringsmaatschappij van Agrifirm eiste een hoge brandveiligheid. Skywalker past precies binnen deze eisen en dit toetste de verzekeraar ook als zeer positief. Wij voerden samen met Hertek een testcase uit op basis van de wensen en eisen van Agrifirm en de verzekeraar. Hieruit volgde dat, bij een eventuele brand, de meldkamer specifieke informatie krijgt waar de brand heerst in welke ruimte van de fabriek in plaats van een algemene brandmelding. Dit is uniek en de technische kennis van Hertek heeft hier enorm bij geholpen. Dit alles maakt dat de verzekeraar, Agrifirm, Gacom en Hertek zeer tevreden zijn over het project. De fabriek kan een brandveilige toekomst tegemoet gaan!".

“Dit alles maakt dat de verzekeraar, Agrifirm, Gacom en Hertek zeer tevreden zijn over het project. De fabriek kan een brandveilige toekomst tegemoet gaan!”

Bas van Breugel, Gacom