Nieuwe zelfregelende lineaire melder (beam) ​met smartphone bediening

Hertek introduceert een nieuwe variant van de zelfregelende lineaire melder (beam). De nieuwe BKM539 is eenvoudig te bedienen met een smartphone applicatie welke het bedienpaneel vervangt. Via de app kunnen alle lineaire melders binnen hetzelfde gebouw geprogrammeerd, uitgelijnd en worden getest.

Lineaire beam detector bedienbaar via smartphone

Het opvallende aan deze detector is het ontbreken van een bedieningspaneel. Dit is vervangen door een praktische app, beschikbaar voor zowel Android als iOS. Deze functie vereenvoudigt de installatie van de detector en maakt de inbedrijfstelling, het onderhoud en de controle veel praktischer en sneller. De verbinding tussen smartphone/tablet en detector vindt plaats via Bluetooth. Naast de toevoeging van de bluetooth Beam is de beam (BKM530) met bedienpaneel ook nog beschikbaar.

De beam werkt met een reflecterende optische straal met gemotoriseerde kop. Deze is in staat om zichzelf automatisch uit te lijnen bij de inbedrijfstelling. Daarnaast zal de beam zichzelf constant blijven uitlijnen bij kleine veranderingen.

De aanwezigheid van rook wordt geregistreerd door de analyse van de geretourneerde infraroodstraal, waardoor het systeem brand in een vroeg stadium detecteert.

Deze beam heeft een bereik van 7 tot 70 meter. Met verschillende reflectorsets is het bereik te vergroten tot maximaal 160 meter. (BKM512 of BKM514).

Voor meer informatie neem contact op met uw contactpersoon.