Blusgasoplossing met brandbeveiliging verbetert beveiliging dataverkeer locaties S&L Zorg

Roosendaal

Hertek heeft bij S&L Zorg gezorgd voor een betere brandbeveiliging van vitale infrastructuur.

Over S&L Zorg

S&L Zorg biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Haar zorgaanbod is divers met begeleid wonen, dagbesteding en behandeling.

Behoefte klant

S&L Zorg is volledig afhankelijk van een 24/7 beschikbaarheid van haar Main Equipment Room (MER) in Roosendaal. De MER regelt het dataverkeer van en naar haar locaties. Dat omvat de bekabeling en besturing van alle netwerken, het telefonienetwerk, gebouwbeheerssysteem, brandbeveiligingssysteem en nachtbewakingssysteem. S&L Zorg wilde deze strategische ruimte met infrastructuur, die vitaal is voor de continuïteit, beter beveiligingen tegen brand.

Oplossing

Hertek heeft de hoofdverdeelruimte (MER) beveiligd met een automatische blusgasinstallatie. Deze is uitgevoerd met een dubbele verificatie door rookmelders. Pas als twee rookmelders rook detecteren treedt het blusgassysteem in werking. De ruimte is luchtdicht uitgevoerd. Bij rookdetectie vult de ruimte zich met een koelend gas, NOVEC 1230, totdat het vuur dooft. Het voordeel van koelend gas is dat het elektronische systemen niet beschadigt, waardoor schade beperkt blijft.

“Wij brengen altijd zoveel mogelijk zaken bij één partij onder om discussies over aansprakelijkheid te voorkomen. Hertek is een goede, betrouwbare partij. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ook dit systeem goed werkt.”

Berry Mulder, hoofd technische dienst S&L Zorg