Topkwaliteit noodverlichting in luxe familiehotel De Blanke Top****s

Cadzand-Bad

Op een van de mooiste duintoppen van Cadzand-Bad staat het luxe vier sterren familiehotel De Blanke Top. Terwijl je vanuit de modern ingerichte, sfeervolle hotelkamers geniet van het adembenemende uitzicht over de Noordzee of het Zeeuwse landschap klinkt de lofzang “hier aan de kust, de Zeeuwse kust” van Bløf in je achterhoofd. Hier wil je niet meer weg, alleen in geval van nood en dan kun je erop vertrouwen dat de noodverlichting van Hertek je de weg naar veiligheid wijst.

Na een grondige renovatie van het bestaande gedeelte van het hotel, stammend uit de jaren ’50, en de naast gelegen nieuwbouw heropende hotel De Blanke Top in de zomer van 2019. De originele 25 hotelkamers en het oude gedeelte van het hotel zijn grondig gerenoveerd en door Elektra 21 voorzien van nieuwe decentrale noodverlichting van Hertek. In de 68 hotelkamers, 3 restaurants en wellness in het nieuwbouwgedeelte heeft Elektra 21, op advies van Koch Adviesgroep, centrale noodverlichting van Hertek toegepast. Het centrale HBN4000 intelligent batterijsysteem voedt ruim 230 noodverlichtingsarmaturen. De Blanke Top heeft gekozen voor compacte spots met superieure lichtspreiding uit de HRN200 serie. Voor vluchtrouteaanduiding zijn pictogramarmaturen uit de HRN400 serie toegepast en uitgangen worden bij spanningsuitval extra verlicht door antraciete HXN400 wandarmaturen.

De verlichtingsgroepen worden bewaakt door intelligente schakelmodules met netwachter in de onderverdelers. Wanneer de algemene verlichting uitvalt dan schakelt de noodverlichting in deze delen automatisch in. Daarnaast is de centrale op contactbasis gekoppeld met het KNX gebouwbesturingssysteem. Top kwaliteit noodverlichting biedt top veiligheid aan de gasten, bezoekers en medewerkers van Blanke Top.

Elektra 21

Elektra 21, onderdeel van 21 Groep, is specialist van elektrotechnische installaties in de woningbouw en utiliteit. Zij creëren functionele, veilige en sfeervolle werkplekken of thuisomgevingen. Dit bewerkstelligen zij met licht, warmte, schone lucht en slimmigheidjes als domotica. Zij zetten de mogelijkheden van de hedendaagse techniek en technologie zo goed en zo efficiënt mogelijk in.

“"De installatie is probleemloos verlopen, zowel in de nieuwbouw als het renovatiegedeelte. Aan het eind van de rit heeft Hertek het noodvoedingssyteem in bedrijf gesteld. Ook dat is allemaal goed verlopen. We hebben al jaren een goede samenwerking met Hertek. Op gebied van techniek, prijs-kwaliteit en menselijke interactie zijn we heel tevreden."”

André Faas; Elektra 21

Hotel De Blanke Top ****

Ontsnap aan de stress van alledag door een bezoek aan het luxueuze familiehotel De Blanke Top in Cadzand-Bad. De intieme, moderne hotelkamers bieden uitzicht op het strand met de golvende Noordzee of over het idyllische landschap waar Zeeland om bekend staat. Het gastheerschap van De Blanke Top ligt ruim 60 jaar en reeds drie generaties in handen van de familie Milliano. Dit Zeeuwse toevluchtsoord heeft alles in huis voor een romantisch weekend weg of goedverzorgde vakantie met het hele gezin.