Gemeentehuis Meierijstad kiest voor Hertek wireless noodverlichting

Bij een evacuatie telt iedere seconde en is een feilloos werkende noodverlichting van levensbelang. Om daar zeker van te zijn koos het gemeentehuis in Meierijstad in samenwerking met Van der Vleuten Elektrotechniek voor de Hertek wireless noodverlichtingsarmaturen.

Met wireless noodverlichting van Hertek heb je altijd actueel inzicht in de correcte werking van de noodverlichting maar zonder bekabeling door het gehele pand. Meierijstad is een nieuwe gemeentelijke instelling. Per 1 januari 2017 fuseerden de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode tot Meierijstad. Om direct een goede en veilige start te maken koos de gemeente voor Hertek.

Voorstel Wireless
Erwin Delisse, Projectleider Beveiliging bij Van der Vleuten Elektrotechniek geeft aan dat er een bestek is geschreven met daarin het advies voor decentrale noodverlichting die centraal uit te lezen is via DALI. Erwin vertelt: “Hertek stelde wireless noodverlichting als slimme oplossing voor die voldeed aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen. Doordat er geen bekabeling nodig was bleek deze oplossing goedkoper zonder in te leveren op de hoge kwaliteit die bekabelde armaturen hebben. Er zijn decentrale armaturen voorgesteld met wireless optie die een eigen verbinding creëert op een 868 Mhz frequentie. Uiteindelijk werd het duidelijk, Hertek is de natuurlijke keus voor noodverlichting.”

Twee fasen
Delisse gaat verder: “Gemeente Meierijstad had goede ervaringen met Hertek. Hertek heeft ook de brandmeldinstallatie geleverd in het gemeentehuis. Na akkoord op de opdracht zijn we gestart met fase 1. Wij stelden 75 noodverlichtingsarmaturen in bedrijf. Na het succesvol inbedrijfstellen van fase 1 zijn we gestart met fase 2. Hier hebben wij Hertek wireless noodverlichtingsarmaturen in bedrijf gesteld.” Chris Wilbers van Gemeente Meierijstad vult aan: “Wij zijn uiterst tevreden over de samenwerking met Van der Vleuten Elektrotechniek. Zij bevelen Hertek aan als leverancier. De producten die Hertek levert hebben een hoge kwaliteit en een goede prijs. Dit is gebaseerd op onze ervaring met het brandmeldsysteem dat reeds enige tijd in gebruik is en nu dus ook met de nieuwe noodverlichtingsarmaturen”.

“Hertek stelde wireless noodverlichting als slimme oplossing voor die voldeed aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen. Doordat er geen bekabeling nodig was bleek deze oplossing goedkoper zonder in te leveren op de hoge kwaliteit die bekabelde armaturen hebben”

Erwin Delisse, Van der Vleuten Elektrotechniek