Ontruimingsalarmering

Bij Hertek vindt u gegarandeerd een aantrekkelijke oplossing voor ontruimingsalarmering in uw gebouw(en), eventueel in combinatie met een brandmeldsysteem en/of noodverlichtingsinstallatie.

Van Der Valk Tiel

Iedere seconde telt

Bij een calamiteit, zoals een brand of bommelding, telt iedere seconde. Een snelle evacuatie van uw gebouwgebruikers zonder paniek is dan van essentieel belang om letsel en erger te voorkomen. Met betrouwbare ontruimingsoplossingen van Hertek alarmeert u mensen in uw gebouw(en) onmiddellijk, zodat ze het gebouw snel en veilig kunnen verlaten. U kunt bij Hertek terecht voor twee typen ontruimingsalarmen: luid alarm en stil alarm. Daarbinnen zijn allerlei maatwerkoplossingen mogelijk. Bovendien vindt u bij Hertek ook maatwerkoplossingen voor de complete brandbeveiliging van uw gebouw(en), waarvan ontruimingsalarmering een onderdeel is.

Wijzigingen en impact NEN 2654-2

Wat is de impact van de wijzigingen van de NEN 2654-1+C1:2018 op uw dagelijkse werkzaamheden? Wij maken het graag voor u inzichtelijk in dit kennisdocument.

Vraag het kennisdocument NEN 2654-2 aan

De juiste oplossing voor een snelle evacuatie

Een akoestische alarmeringsoplossing van Hertek past u toe in een gebouw waarin uw gebruikers goed in staat zijn zichzelf in veiligheid te brengen. Uw medewerkers, bezoekers en/of gasten horen door een stem (type A) of een geluidstoon (type B) dat zij zo snel mogelijk het gebouw moeten verlaten.
Zijn uw gebruikers niet of onvolledig bekend met de gebouwindeling en/of de vluchtwegen, dan werkt een type A-ontruimingsalarminstallatie het beste. Dat is onder andere het geval bij hotels, winkelcentra, theaters en bioscopen. Onderzoek toont aan dat uw gebouwgebruikers sneller reageren op een stem dan op een geluidsalarm. Juist in noodgevallen is een snelle evacuatie van uw gebruikers van vitaal belang.
Zijn uw gebouwgebruikers wel bekend met de indeling en de nooduitgangen, zoals in een kantoorpand, dan is een type B-ontruimingsalarminstallatie voor u een passende oplossing. Deze installatie, geïntegreerd in een brandmeldcentrale, alarmeert de aanwezige personen via een slow-whoopsignaal. U kunt ook kiezen voor type B met spraakmogelijkheden. In een complex waar 24 uur per dag zorg verleend wordt, heeft u een draadloze stilalarm-ontruimingsalarminstallatie nodig.

Hertek adviseert u graag welke ontruimingsalarmeringsoplossing de juiste is voor uw situatie.

Wijzigingen en impact NEN 2575-2 / NPR 2576:2018

Wat is de impact van de wijzigingen van de NEN 2575-2 en NPR 2576:2018 op uw dagelijkse werkzaamheden? Wij maken het graag voor u inzichtelijk in dit kennisdocument.

Vraag het kennisdocument over de NEN 2575 aan