Bewoners van BCM Ouderenzorg verdienen een brandveilige woongemeenschap

Stadskanaal

BCM Ouderenzorg Maarsheerd

Installatiebedrijf

Vriend BV totaalinstallateur

In het noordelijk gelegen Stadskanaal staat verzorgingshuis Maarsheerd van BCM Ouderenzorg. Hier bieden zij een thuis aan ouderen die langdurige zorg nodig hebben. De zorgmedewerkers en de kwetsbare bewoners kunnen met een gerust hart vertrouwen op de veiligheidsoplossingen van Hertek.

Brandveiligheid

Voor opdrachtgever BCM in Stadskanaal heeft Vriend bv de huidige brandmeldinstallatie uitgebreid in circa 85 appartementen. De huurwoningen zijn omgeturnd naar zorgwoningen waardoor de uitbreiding van de brandmeldinstallatie een vereiste was. De uitgebreide Penta brandmeldinstallatie van Hertek bestaat uit 1200 componenten waaronder circa 1000 rookmelders, ASD systemen en meerdere Penta centrales gekoppeld met een Atus PZI installatie. Tevens is de Penta brandmeldinstallatie aangesloten op Hertek Connect.

Angelo Poppema, technische zaken BCM Ouderenzorg, gebruikt Sonevo en Connect Control, de beheerdersapp van Hertek Connect, voor zijn taken als technisch beheerder. Hij kan via de app elementen testen tijdens de maandelijkse beheerderstaken of elementen uitschakelen tijdens werkzaamheden zodat er geen onnodige, ongewenste meldingen binnenkomen. Angelo past de zgn. geofence (virtuele omtrek) functionaliteit toe zodat hij enkel een melding ontvangt wanneer hij overdag werkzaam is op locatie in Stadskanaal. Daarnaast bepaalt hij zelf om pushnotificaties in of uit te schakelen. Zo ontvangt hij bij thuiskomst geen meldingen meer en wanneer er wel meldingen zijn, worden deze waargenomen door de dienstdoende waarnemer.

BCM Ouderenzorg Maarsheerd
BCM Ouderenzorg Maarsheerd

“Ik gebruik Connect Control voor de periodieke testen en moet daarbij elke keer een meldergroep uitzetten. Dat kostte voorheen meer tijd en handelingen en nu niet meer. Dat vind ik ideaal. Connect Control werkt perfect.”

Angelo Poppema, technische zaken bij BCM Maarsheerd

Bedrijfshulpverlening

Ook de bedrijfshulpverlening maakt gebruik van Connect Control. Via de app op de smartphone zijn ook zij continu op de hoogte van alle meldingen van de brandmeldinstallatie. Bij eventuele calamiteiten kunnen zij direct handelen. Binnen Connect Control worden verschillende rollen met bepaalde bevoegdheden aan gebruikers toegekend. Alleen de beheerders kunnen elementen in- en uitschakelen. Bedrijfshulpverleners worden genotificeerd in het geval van meldingen bij bijvoorbeeld een calamiteit; deze kunnen zij waarnemen, maar niet direct de brandmeldinstallatie op afstand bedienen.

BCM Ouderenzorg Maarsheerd
BCM Ouderenzorg Maarsheerd

Ondersteuning op afstand

Onderhoudspartij Vriend bv monitort 24/7 de brandmeldinstallatie van BCM Ouderenzorg locatie Maarsheerd via Connect Support. Connect Support helpt bij het oplossen van storingen, waarbij het interne gebeurtenissenlog ook helpt bij het ondersteunen. Vriend bv ziet ook dat ongewenste en onechte meldingen omlaag gaan op locaties waar Hertek Connect wordt toegepast doordat mensen sneller handelen. "Wat je nu ziet in de zorg is dat ze dingen moeten loslaten en naar het paneel of de brandmeldcentrale haasten om te accepteren en vervolgens kijken wat er aan de hand is. Die cyclus gaat gewoon veel vlotter waardoor je veel minder snel daadwerkelijk de brandweer op de stoep hebt." Vriend bv ziet ook dat beheerders geholpen zijn met de toegankelijke app om goed en adequaat beheer te doen.

“Wij zien een ontzettend voordeel want tijdens het onderhoud op grote zorglocaties gebruiken we de app waardoor we veel sneller werken. Je hoeft niet iedere keer terug naar de brandmeldcentrale. Waardoor je dus ook de overlast op het bedrijfsproces in de zorg verminderd.”

Bas Eising, divisiemanager/specialist in de zorg bij Vriend bv
BCM Ouderenzorg Maarsheerd

BCM Ouderenzorg Maarsheerd

Maarsheerd is een verzorgingshuis met ruime appartementen waar bewoners met een zorgindicatie kunnen wonen, ook echtparen waarvan één van beide zorg nodig heeft kunnen hier wonen. Zij bieden zorg voor verschillende zorgzwaarten, zo bieden zij psychogeriatrische zorg, somatische zorg, verpleegzorg en eerstelijnsverblijf. Daarnaast wordt er ook dagbesteding en thuiszorg geboden.

BCM Ouderenzorg Maarsheerd
BCM Ouderenzorg Maarsheerd

“De driehoek combinatie, BCM Maarsheerd, Vriend bv en Hertek, werkt goed door de korte communicatielijnen. We spreken dezelfde taal, waardoor alle partijen zeer tevreden en enthousiast zijn.”

Bas Eising, divisiemanager/specialist in de zorg bij Vriend bv

Vriend bv

Vriend bv staat voor duurzaam installeren. Vanuit Coevorden leveren zij in de omliggende provincies totaaloplossingen voor de utiliteitsbouw, zorg & onderwijs en retail. De installaties van Vriend bv op het gebied van veiligheid, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en duurzame energie kenmerken zich door hoge kwaliteit en goede service. De mensen van Vriend bv willen maar één ding: goed werk leveren voor tevreden klanten!

Brochure Hertek Connect

Meer weten over Hertek Connect? Download de brochure!

Download brochure
BCM Ouderenzorg Maarsheerd
BCM Ouderenzorg Maarsheerd
BCM Ouderenzorg Maarsheerd
BCM Ouderenzorg Maarsheerd

Wilt u meer weten over Hertek Connect?

Kijk op Hertek Connect voor uitgebreide informatie voor onderhouders en beheerders brandmeldinstallaties.