Brandmeldoplossing elimineert loze brandalarmen voor Woonvizier

Seniorencomplex Made

Woonvizier

Installatiebedrijf

Van Dijk Made

Met nieuwe brandmeldinstallaties en het toepassen van Verificatie PLUS heeft Hertek een einde gemaakt aan valse brandalarmen.

Over Woonvizier

Woonvizier is een jonge corporatie die ontstaan is uit een fusie tussen Woningstichting Volksbelang en Goed Wonen. In Made heeft Woonvizier drie ouderencomplexen onder haar hoede.

Behoefte klant

Woonvizier werd geplaagd door valse brandalarmen in drie zelfstandige wooncomplexen voor ouderen in Made. De brandweer en haar vaste installateur Van Dijk Made adviseerden haar om maatregelen te nemen.

Woonvizier

Oplossing

Woonvizier had al eerder besloten om de bestaande brandmeldcentrale te vervangen door de Hertek Penta 5000. Als oplossing voor de valse brandalarmen adviseerde Van Dijk Made om daarop de softwaretoepassing Verificatie PLUS te installeren. Binnen drie weken waren de drie wooncomplexen voorzien van nieuwe brandmeldinstallaties. In elke woning bevinden zich 5 brandmelders. Een brandmelding wordt pas na verificatie door minimaal 2 melders doorgemeld. De nieuwe brandmeldcentrale en Verificatie PLUS betekenden het einde van de valse brandmeldingen.

“Verificatie PLUS van Hertek betekent een einde aan de nodeloze meldingen. Daar zijn de brandweer en de bewoners heel blij mee. En wij dus ook!”

Patrick van den Bergh, Manager Vastgoed Woonvizier