Een draadloze infrastructuur zonder zorgen bij Talma Urk

Urk

Voor de nieuwbouwlocatie ‘De Hofstee’ was Talma Urk op zoek naar één partner voor zowel de draadloze infrastructuur, telefonie en het zorgsysteem. Talma Urk is volledig ontzorgd op deze gebieden door Hertek Care. Daarnaast kan Talma altijd vertrouwen op de systemen.

“Hertek Care ontzorgt ons volledig waardoor wij meer tijd hebben voor onze werkzaamheden op locatie. Hertek Care verzorgt het beheer en onderhoud van ons wifi-netwerk, de telefonie-oplossing en het zorgsysteem.”

Dé fundering voor (missiekritische) communicatie in de zorg is de draadloze infrastructuur. Deze moet betrouwbaar, veelzijdig en toekomstbestendig zijn zodat de draadloze infrastructuur zorgmedewerkers ondersteunt bij hun dagelijkse taken. Ook moet het beheer en onderhoud van het netwerk zo ingericht zijn dat het de continuïteit garandeert, het werk gaat in de zorg namelijk 24/7 door.

Belangrijke uitgangspunten voor Talma Urk in de keuze voor een draadloze infrastructuur zijn netwerkstabiliteit, overal dekking, een naadloze overgang tussen de acces points en belkwaliteit. Voor locatie ‘De Hofstee’ heeft Talma Urk gekozen voor Mist Wifi als draadloze infrastructuur. Deze toekomstbestendige oplossing, conform de laatste generatie Wifi 6(E), voldoet aan de hoogste gebruikers-, veiligheids- en privacy-eisen. Ook is Talma Urk ontlast rondom het beheer en onderhoud van het netwerk, wat (preventief) door Hertek Care wordt verzorgd.

Een belangrijk voordeel van Mist wifi is het beheer en onderhoud vanuit de cloud, waardoor op locaties alleen acces points nodig zijn en geen centrale apparatuur zoals een controller. De artificiële intelligentie van Mist wifi bewaakt en monitort continu de verbinding. Hertek Care verzorgt het beheer en (preventief) onderhoud van het netwerk. Handige analysetools monitoren aan de achterkant de prestaties van het netwerk en de aangesloten devices (tot op deviceniveau) en sturen bij waar nodig. Hiermee is het beheer eenvoudig en het onderhoud voorspellend en wordt aan gebruikers altijd een optimale gebruikerservaring geboden. Mede door de artificiële intelligentie heeft het Internationale onderzoeks- en adviesbureau Gartner Mist wifi van Juniper als hoogste in het leiders-kwadrant positioneert.

Beheer en onderhoud vanuit de cloud

Zorglocaties zijn complexe omgevingen waarbij gebruikers mobiel zijn en de overdracht van de verbinding tussen de acces points zonder verstoringen moet verlopen. Daarnaast zijn er bij ‘De Hofstee’ wifi-netwerken van bewoners aanwezig, die verstorend kunnen werken. Als strategisch partner van Juniper Mist verzorgt Hertek in co-creatie met WifiWise het ontwerp en inrichting van het Mist wifi netwerk conform de eisen en wensen van Talma Urk. WifiWise is in Nederland een van de weinige Certified Wireless Netwerk Experts door het CWNP (een internationaal erkend en gerespecteerde autoriteit voor Wifi).

Naast de draadloze infrastructuur verzorgt Hertek ook de telefonie-oplossing Sonevo Cloud UC en een smartphone die naadloos aansluit op het wifi netwerk en het zorgsysteem op deze locatie. Uiteraard met duidelijke service-afspraken zodat Talma altijd vertrouwt op optimaal werkende systemen.