Brandbeveiligingsoplossing garandeert veilig woon- en leefklimaat voor bewoners en medewerkers Laethof Meander Groep

Wijkzorgcentrum Laethof in Eygelshoven

Installatiebedrijf

Beveiligingsspecialist Intergarde

Hertek heeft met een schaalbare brandbeveiligingsoplossing gezorgd voor een veilig woon- en leefklimaat voor bewoners en medewerkers in wijkzorgcentrum Laethof van MeanderGroep.

Over MeanderGroep

MeanderGroep is een zorgorganisatie in Zuid-Limburg met een breed aanbod van intramurale zorg (verpleeg- en verzorgingshuizen) en extramurale zorg (bij cliënten thuis).

Behoefte klant

MeanderGroep Zuid-Limburg zocht voor haar nieuwe wijkzorgcentrum Laethof een brandmeldoplossing met volledige bewaking. MeanderGroep wilde 8 groepswoningen voorzien van stil alarm om onnodige paniek onder de 52 oudere bewoners te voorkomen.

Oplossing

Beveiligingsspecialist Intergarde uit Maastricht vond bij Hertek de best passende en schaalbare oplossing voor MeanderGroep: een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie, bestaande uit een Penta centrale, een geografisch paneel en circa 150 componenten. De groepswoningen zijn voorzien van optische melders. Een Espa-koppeling tussen de brandmeldinstallatie en de telefooninstallatie garandeert de doormelding naar pagers en handsets.

Naast het wijkzorgcentrum heeft Intergarde alle appartementen van de woontorens in het complex technisch voorbereid om in de toekomst eventueel op de Hertek brandmeldinstallatie aan te sluiten.

“De brandmeldoplossing van Hertek functioneert prima en de samenwerking met Intergarde verliep goed. Hertek werkt heel gestructureerd en is goed op de hoogte van de technische regels.”

Erwin Eijkenboom, huisvestingsconsulent MeanderGroep