Brandveiligheid bij SVO Vakopleiding Food is voor Hertek Connect een koud (kook)kunstje

Eindhoven

Installatiebedrijf

Van der Vleuten Elektrotechniek BV

Midden in het stadscentrum van Eindhoven zit een vestiging van SVO Vakopleiding Food. Terwijl buiten het winkelend publiek de straten vult, staan hier de toekomstige chefs van Nederland te zwoegen. Leerlingen staan in de keuken geconcentreerd de heerlijkste culinaire hoogstandjes te bereiden. Waar warmtebronnen zijn bestaat een verhoogd risico op brand. Maar met de Penta 6000 brandmeldinstallatie in combinatie met Hertek Connect is brandveiligheid hier een koud (kook)kunstje.

Culinaire carrière

Dagelijks werken hier ruim 100 mbo-leerlingen aan hun culinaire toekomst in de food industrie. Onder toeziend oog van de leerkrachten gaan zij veilig om met vlijmscherpe messen, hete gasfornuizen en brandende ovens. De diverse apparatuur en warmtebronnen waar zij dagelijks mee werken, vergroot de kans op een ongelukje en dan moet je vertrouwen op de aanwezige brandmeldinstallatie. In deze vestiging van SVO Vakopleiding Food waakt de Penta 6000 brandmeldcentrale met geïntegreerd ontruimingsalarm. Alle componenten zijn gemonteerd op de handige Easyfit meldersokkel.

Hertek Connect

De Penta 6000 brandmeldinstallatie is gekoppeld aan Hertek Connect. Hiermee kan de conciërge vanaf iedere gewenste locatie en op ieder moment van de dag de brandmeldinstallatie uitlezen en bedienen met zijn mobiele telefoon. Hij heeft meteen inzichtelijk wanneer een incident voordoet en kan daar meteen adequaat op reageren.
Daarnaast kan Hertek Connect middels een intelligente doormelding via Connect Intelligent de PAC snel en gedetailleerd informeren zodat er adequaat gereageerd kan worden. Risico’s worden beter beoordeeld en onnodige alarmopvolging wordt voorkomen. In geval van brand win je kostbare tijd omdat de exacte locatie van de brandmelding bekend is. Dat noemen we brandveiligheid om je vingers bij af te likken.

“Met Hertek Connect heb je snel overzicht van alle meldingen. Wanneer je ergens binnen in een pand aan het werk bent en de zoemer afgaat, wanneer er ergens een storing optreedt, dan kun je deze snel verhelpen. De klant bezorg je hiermee zo min mogelijk overlast. We besparen er ook tijd mee omdat we minder vaak naar de brandmeldcentrale hoeven te lopen. We gaan steeds meer met de Hertek Connect applicaties werken tijdens het onderhoud.”

Erwin Delisse, directeur Van der Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging

Verlichting in de spotlight

Van der Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging heeft naast de brandbeveiliging ook zorggedragen voor de algemene verlichting en noodverlichting bij SVO Eindhoven. Binnen het lichtplan waren onder andere spanningsrails opgenomen. Hier kan ook noodverlichting op toegepast worden. Zo zijn de zwarte HRN100 en HRN200 spanningsrailarmaturen van Hertek toegepast. “Het ideale daarvan is dat je de armaturen er maar in hoeft te klikken en het functioneert, dat werkt prima!” aldus Erwin Delisse, directeur Van der Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging. De spots uit de HRN200 voor vluchtrouteverlichting zijn zó compact dat ze nauwelijks opvallen. In de lokalen zijn in de systeemplafonds witte inbouwspots uit de HRN200 toegepast. Uiteraard wijzen de pictogramarmaturen de studenten en docenten van SVO de weg naar veiligheid bij een calamiteit.

Van der Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging, dealer van Hertek, heeft het project van A tot Z uitgevoerd. Van de projectering, het Programma van Eisen, de installatie, de inbedrijfstelling tot het begeleiden van de certificering voor de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie. Naast het jaarlijks onderhoud verzorgt Van der Vleuten ook de maandelijkse beheerderstaken voor de brandmeldinstallatie bij SVO.

SVO Vakopleiding Food

SVO is de landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector. De mbo-opleidingen sluiten perfect aan op de praktijk. Zij richten zich op kwaliteit en continue verbetering. Zo willen zij het beste in hun studenten naar boven halen!

Van der Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging

Van der Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging B.V. uit Sint-Oedenrode is een toonaangevende totaalinstallateur op het gebied van elektrotechniek, telecommunicatie, beveiliging en service en onderhoud. Als nuchtere, professionele en betrouwbare partner zijn ze thuis in vele marktsectoren. Van der Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging verzorgt de volledige elektrotechnische installatie, verlichting, domotica, verduurzaming (o.a. laadpalen en energiemanagement), telecommunicatie, inbraakbeveiliging en toegangscontrolesystemen.

Brochure Hertek Connect

Meer weten over Hertek Connect? Download de brochure!

Download brochure

Wilt u meer weten over Hertek Connect?

Kijk op Hertek Connect voor uitgebreide informatie voor onderhouders en beheerders brandmeldinstallaties.