Brandbeveiliging, ontruiming en noodverlichting totaaloplossing voldoet aan duurzaamheidseisen Innovatoren

Venlo

Innovatoren Floriade

Installatiebedrijf

Unica

Unica heeft een totaaloplossing met Hertek installaties en accessoires gerealiseerd voor de Innovatoren in Venlo, de broedplaats voor innovatie en kennis.

Behoefte klant

De opdrachtgever verlangde een totaaloplossing voor de brandbeveiliging van de Innovatoren. Die moest in ieder geval ontruiming op basis van gesproken woord (Type A) bevatten inclusief niet automatische bewaking voor de kantoorverdiepingen en exposietieruimten. Voor de overige verdiepingen en de begane grond was volledige bewaking nodig. Daarnaast moest er energiezuinige noodverlichting komen om te voldoen aan de duurzaamheidseisen.

Innovatoren Floriade

Oplossing

Unica heeft een uitgebreide brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie van Hertek geïnstalleerd. De installatie bestaat uit een Penta centrale, een nevenpaneel, een alfanumeriek paneel, 170 automatische melders, 26 handmelders, 3 lineaire melders (beams in het atrium), 140 luidsprekers en een aspiratie-rookdetectiesysteem (in de liftschacht). Unica heeft ook een decentraal led-noodverlichtingssysteem van Hertek aangelegd. Het systeem is duurzaam, energiezuinig en onderhoudsarm. De armaturen functioneren stand alone (eigen voeding) en zijn uitgerust met een automatische zelftestfunctie.

Innovatoren Floriade

“Hertek heeft een goed assortiment en een prima prijs-kwaliteitverhouding in noodverlichting. Omdat de noodverlichtingsinstallatie in de Innovatoren niet zo uitgebreid is, hebben wij gekozen voor een decentraal systeem. Dat bespaart bekabeling.”

Innovatoren Floriade