Noodverlichting Nieuws • HXN800 serie

Explosiegevoelige omgevingen en elektriciteit is een gevaarlijke combinatie. Voor dergelijke omgevingen is speciale verlichting ontworpen. Deze verlichtingsarmaturen dragen het label ‘ATEX’, dat staat voor ‘ATmosphères EXplosibles’. In de Europese Unie moeten organisaties die werken met brandbare gassen en explosiegevoelige materialen voldoen aan ATEX richtlijnen (1999/92/EG en 94/9/EG).

ATEX verlichting is explosieveilige verlichting. In een armatuur kan kortsluiting ontstaan. Kortsluiting geeft vaak een vonk. In combinatie met brandbare- of explosiegevoelige gassen en materialen kan een levensgevaarlijke situatie ontstaan. ATEX armaturen van Hertek zijn zo ontworpen dat een eventuele kortsluiting van de lamp of een elektronisch component geen contact kan maken met de omgeving. Het armatuur is ‘verpakt’ in waterdicht en explosieveilig materiaal.

Explosieveilig led-armatuur voor vluchtrouteverlichting met een cilinder van glas of polycarbonaat geschikt voor gas en stof Ex-zones. De explosieveilige HXN800 armaturen zijn verkrijgbaar in twee maten met een lichtstroom tot 4800 lm. Voorbereid voor twee kabelingangen voor doorvoerbedrading. Door toepassing van een pictogram kan het armatuur ook gebruikt worden als vluchtrouteaanduiding. Bevestigingsmogelijkheden zijn wand- of plafondmontage met de wand-/plafondmontagebeugel of ophanging met schroefogen.

Kijk hier voor meer productinformatie. De HXN800 serie wordt geleverd met 2 jaar garantie (inclusief batterij).

Voordelen decentrale noodverlichting
Een van de voordelen van decentrale noodverlichting is dat de noodverlichtingsarmaturen zelfstandig opereren. In geval van storing van de accu valt maar een noodverlichtingsarmatuur uit, in plaats van de volledige noodverlichtingsinstallatie. Daarnaast zijn in het algemeen de installatiekosten lager en is de noodverlichtingsinstallatie eenvoudig uitbreidbaar.

Calculatie- en vergelijkingstool noodverlichting
Omdat iedere situatie uniek is heeft Hertek een noodverlichting calculatie- en vergelijkingstool ontwikkeld. Deze toepassing berekent de TCO van een wireless, centraal of decentraal platform op basis van verschillende variabelen over een bepaalde termijn. U heeft direct inzicht in de aanschaf, installatie- en onderhoudskosten en u vergemakkelijkt de keuze voor u en/of uw klanten. Wilt u een vergelijking laten uitvoeren, neem dan contact op met uw contactpersoon van Hertek of neem contact met ons op via het contactformulier.

Assortimentsoverzicht Decentraal Noodverlichting (16-9)

Assortimentsoverzicht decentrale noodverlichting

Met het decentrale noodverlichtingportfolio van Hertek Safety bieden wij een betrouwbare uitkomst voor alle soorten gebouwen en situaties.

Vraag direct aan!