Centrale noodverlichting

Voor noodverlichting bestaan diverse mogelijkheden, waaronder centrale noodverlichting. Bij Hertek vindt u gegarandeerd een passende noodverlichtingsoplossing voor iedere situatie.

De werking van centrale noodverlichting

Bij centrale noodverlichting beschikt u over een noodverlichtingsinstallatie waarbij de noodverlichtingsarmaturen gevoed worden door een centrale energiebron. Bij stroomuitval wordt het noodverlichtingsarmatuur via een gescheiden kabelinfrastuctuur gevoed vanuit een of meerdere centrale voedingskast(en).

Voordelen centrale noodverlichting

Een van de voordelen van centrale noodverlichting is dat het onderhoud in het algemeen eenvoudiger en goedkoper is, met name bij hoge ruimtes (zoals bij een kerk, gymzaal of een (industriële) loods). Bij een centrale noodverlichtingsinstallatie kan de werking van het noodverlichtingsarmatuur getest worden vanaf de grond, waardoor het noodverlichtingsarmatuur alleen geopend wordt bij het vervangen van de lamp. Daarnaast heeft een centrale noodverlichtingsinstallatie ook de voorkeur in ruimtes met een hoge of lage omgevingstemperatuur en bij werkplekken met een verhoogd risico waar in noodgevallen een hogere verlichtingssterkte vereist is voor het veilig afsluiten van processen. Bij een centrale noodverlichtingsinstallatie heeft de centrale batterij een lange levensduur en is het vervangen van de centrale batterij eenvoudiger.

Assortimentsoverzicht centrale noodverlichting

Met de Hertek centrale noodverlichtingoplossing bieden wij voor alle soorten gebouwen en situaties een betrouwbare uitkomst.

Vraag direct aan!

Centrale monitoring noodverlichting

De kosten van onderhoud en service van een centrale noodverlichtingsinstallatie zijn lager dankzij het centraal monitoringsysteem. U heeft 24/7 inzicht in de technische status van de noodverlichtingsarmaturen en storingen worden direct geregistreerd in het digitale logboek. Wilt u centrale monitoring maar is het niet mogelijk om bekabeling aan te leggen (bijvoorbeeld bij renovatie of in een monumentaal pand), kies dan voor wireless noodverlichting waarbij geen bekabeling nodig is. U reduceert op zowel installatieijd en –materiaal met wireless noodverlichting en uw installateurs leveren meer projecten op.

Calculatie- en vergelijkingstool noodverlichting

Omdat iedere situatie uniek is heeft Hertek een noodverlichting calculatie- en vergelijkingstool ontwikkeld. Deze toepassing berekent de TCO van een wireless, centraal of decentraal platform op basis van verschillende variabelen over een bepaalde termijn. U heeft direct inzicht in de aanschaf, installatie- en onderhoudskosten en u vergemakkelijkt de keuze voor u en/of uw klanten. Wilt u een vergelijking laten uitvoeren, neem dan contact op met uw contactpersoon van Hertek of neem contact met ons op via het contactformulier.