Cor Hansink en Hertek vieren dit jaar samen hun 25 jarig jubileum

Begin 1993 nodigt Frans Hermkens zes collega’s van een fabrikant in kantoormeubelen, waar hij destijds werkzaam was, uit voor een afspraak in het Van der Valk hotel in Vianen. Daar kondigt Frans zijn toekomstplannen aan. Hij vraagt aan deze zes vertrouwelingen, waaronder drie servicetechneuten Harry Duineveld, Wil Bijsterveld en Cor Hansink, om samen met hem en het Noorse bedrijf Eltek een nieuwe onderneming in de brand & zorg sector te starten: Hertek. Na 25 jaar is Cor Hansink als enige grondlegger nog steeds werkzaam bij Hertek. Cor blikt terug op zijn indrukwekkende loopbaan.

“Wist u dat? De naam Hertek is een samenvoeging van Hermkens en Eltek.”

Cor Hansink

Twee wiegjes in twee dagen

Op 1 juli 1993 staan Frans en Cor in Eindhoven samen aan de wieg van Hertek. Op 2 juli staat Cor opnieuw aan een wieg. Dit keer in Rotterdam voor de geboorte van zijn jongste zoon Kevin. Kevin is hiermee ook gelijk de eerstgeborene van een Hertek medewerker. Enkele jaren daarvoor zijn Cor en zijn vrouw Bianca ouders geworden van hun eerste zoon Timothy. Voor Cor voelt het alsof hij in twee dagen tijd twee keer vader is geworden. Hertek is net als Timothy en Kevin een kind voor hem.

De schoonouders van Cor - Ben en Corry van Rees - voeren helemaal in het begin voor Hertek de financiële administratie thuis vanaf hun keukentafel. Iedere zaterdag verwerken zij de opdrachtbonnen en stellen zij de facturen op. Vanaf oorsprong is Hertek een bewezen gedegen en solide familiebedrijf.

Kast van een centrale

“Er is veel veranderd in 25 jaar” zegt Cor. Vooral op innovatiegebied van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties. Cor herinnert zich de eerste Simplex brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie met gesproken woord nog in het destijds hypermoderne ‘kantoorhotel’ Cometon, tegenwoordig het groene Thornico Building aan de Westblaak in Rotterdam. De installaties hadden samen een omvang van vier gigantische kastdeuren reikend vanaf de vloer tot aan het plafond. Door de vele innovaties en ontwikkelingen op technisch gebied past tegenwoordig een complete brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie in de omvang van een medicijnenkastje.

Thornico Building Simplex Brandmeldinstallatie
Foto: links Thornico building (voormalig ‘kantoorhotel’ Cometon), rechts klein model Simplex brandmeldinstallatie

Nieuw tijdperk, nieuw 'huis'

Door het behalen van diverse mijlpalen bij Hertek heeft Cor onvergetelijke incentive reizen gemaakt. Eerst naar de Ardennen, daarna volgen Mallorca, Turkije en Kreta. Ook een droomcruise heeft Cor meegemaakt. Tijdens de reis naar Mallorca in 1997 vertelt Frans bij een ochtendvergadering, onder het genot van een biertje, dat Hertek zo hard groeit dat er verhuisplannen zijn naar een nieuwbouw kantoor in Weert. Bij het bekijken van de bouwtekeningen geeft Cor zijn eerste reactie “Frans, waar ga je in godsnaam aan beginnen!”. Gelukkig weet Frans goed waar hij aan begint. Nu 20 jaar later is Hertek dé expert in veiligheid en staan onze medewerkers nog steeds vanuit Weert dagelijks voor u klaar.

Hertek hoofdkantoor

Passie, kennis en ervaring delen met nieuw talent

“Dagelijks omgaan met verschillende klanten en de allerbeste service bieden is echt mijn passie” zegt Cor. Als een echte kameleon voelt hij exact aan hoe hij zijn klanten het beste kan helpen. Cor vindt het oplossen van grote problemen de leukste uitdaging. “Wanneer ik een probleem voor een klant oplos en de klant is daarna weer enthousiast, kan mijn dag niet meer stuk.” Al zijn kennis en ervaring deelt Cor nu door het trainen van nieuwe servicetechnici in opleiding in de praktijk. Cor zegt altijd: “Laat mij maar lekker buiten ‘spelen’ dan ben ik het gelukkigst.”

Cor bedankt voor 25 jaar trouwe dienst! Wij genieten hopelijk nog lang van jouw expertise, passie en energie.