Verbeter de kwaliteit van leven van uw kwetsbare cliënten met de heupairbag van Wolk

Jaarlijks breken in Nederland ruim 25.000 ouderen een heup. Dat is niet alleen een pijnlijke breuk voor uw cliënt maar het heeft ook hoge kosten tot gevolg. Voor zorginstellingen komen daar nog eens extra verpleegkosten en zorguren bovenop. Het reduceren van valincidenten is dus erg belangrijk. Met een nieuwe innovatieve oplossing, de heupairbag van Wolk, beschermt u de heupen van uw cliënten. Daarnaast worden uw zorgmedewerkers direct gealarmeerd zodra een cliënt een valincident meemaakt waarbij de heupairbag is geactiveerd.

Met deze voorzorgsmaatregelen biedt u uw cliënten meer veiligheid, bespaart u op dure verpleegkosten bij herstel en verlaagt u de werkdruk van uw zorgmedewerkers. Voorkomen is tenslotte altijd beter dan genezen.

Wolk: bescherming, preventie én signalering

Wolk is een airbag voor de heup en is voorzien van 2 airbags, 2 gaspatronen en 6 sensoren. De sensoren monitoren iedere beweging en herkennen een val direct. Bij een val blaast een gaspatroon de Wolk heupairbag aan de valzijde direct voor een zachte landing rondom de heup.

Na de ervaring van 10.000 draagdagen zonder vallen met letsel (Wolk minimaliseert de kans op letsel bij een val, er bestaat altijd kans op letsel na een val) is zeker te stellen dat de Wolk de kwaliteit van leven van ouderen vergroot en zorgen wegneemt bij familie en medewerkers. Optioneel stuurt de Wolk tijdens de val automatisch een alarm met de locatie naar de zorgverleners. De drager kan dan zelf ook alarm slaan met de Wolk in geval van een noodsituatie. Na de val is het gebruikte gaspatroon makkelijk te vervangen.

Wolk: bescherming, preventie én signalering

De heupairbag van Wolk beschermt de heupen van uw cliënten tijdens een val, werkt preventief en alarmeert zorgmedewerkers. U bespaart kosten en voorkomt een hogere werkdruk gerelateerd aan valincidenten. In deze flyer leest u alles over dit unieke product.

Vraag de leaflet van Wolk aan

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit product? Of wilt u een demonstratie? Neem dan contact op met ons op via marketing@hertek.nl