Zorgalarmering bevordert zelfstandig wonen cliënten Bartiméus

18 woonlocaties

Hertek heeft een akoestisch bewakingssysteem op 18 locaties geleverd, dat visueel gehandicapte cliënten van Bartiméus zelfstandig kan laten wonen.

Over Bartiméus

Bartiméus biedt zorg en ondersteuning aan mensen met visuele of meervoudige beperkingen. Ze heeft diverse kleinschalige woonvoorzieningen waar bewoners een leven kunnen leiden als thuis.

Behoefte klant

Bartiméus zocht een betrouwbare oplossing voor zorgalarmering met akoestische bewaking voor alle cliënten. Daarbij waren betrouwbaarheid, persoonlijke veiligheid en schaalbaarheid de uitgangspunten.

Oplossing

Hertek heeft een complete zorgoplossing met IP-communicatie tussen groepswoningen en centrale nachtzorg geleverd. Viewpoint software ondersteunt de akoestische bewaking en beeldobservatie. Persoonlijke alarmering met PS-systemen biedt medewerkers en cliënten optimale persoonsbeveiliging.

Bartiméus

“Hertek heeft ons in het gehele traject goed geholpen en ook de service is geborgd. Bij een storing is er binnen de afgesproken responstijd een servicemonteur aanwezig. Hertek voldoet helemaal aan onze verwachtingen en om die reden hebben we het Hertek oproepsysteem uitgebreid tot 18 wooneenheden.”

Bartiméus