Brandbeveiligingsoplossing voldoet aan hoge brandveiligheidseisen De Marwei en De Blokhuispoort

Leeuwarden

Marwei

Installatiebedrijf

Wardenburg Beveiliging & Telecom

Wardenburg Beveiliging & Telecom heeft met een Hertek brandmeldinstallatie voldaan aan de hoge brandveiligheidseisen van de penitiaire inrichtingen De Marwei en De Blokhuispoort in Leeuwarden.

Behoefte klant

PI Leeuwarden had behoefte aan een nieuwe brandmeldinstallatie voor De Marwei en De Blokhuispoort, die voldoet aan de hoge eisen voor brandveiligheid.

Marwei

Oplossing

Wardenburg Beveiliging & Telecom heeft een netwerk met een Penta brandmeldcentrale en honderden melders (1.400 in totaal) van Hertek aangelegd. In de cellen heeft Wardenburg multi-sensormelders (optisch en temperatuur) toegepast, en in de isoleercellen aspiratiedetectie. Ondanks de grootte en de strenge toegangsvoorschriften hebben Wardenburg en Hertek op tijd en volgens afspraak opgeleverd.

Marwei

“Hoewel wij diverse merken brandmeldinstallaties voeren, is Hertek de belangrijkste. Naast de brandmeldinstallatie leveren wij ook hun noodverlichting en zusteroproepsystemen. Wij hebben een open, eerlijke relatie en er is een goede terugkoppeling met productspecialisten. Hertek staat bovendien open voor gebruikerservaringen, die worden benut om producten door te ontwikkelen.”

Bert Wardenburg, Wardenburg Beveiliging & Telecom