Wireless noodverlichting vereenvoudigt beheer en onderhoud Medisch Centrum

Alkmaar

Medisch Centrum Alkmaar

Installatiebedrijf

BAM Bouw en Techniek B.V.

Sasburg Techniek heeft de conventionele noodverlichting in de parkeergarage en delen van het ziekenhuis vervangen door moderne en energiezuinige noodverlichting van Hertek. Het ziekenhuis profiteert van 65% minder energieverbruik.

Behoefte klant

De conventionele noodverlichting in de parkeergarage was aan vervanging toe. Sasburg Techniek renoveert momenteel het ziekenhuis.

Vluchtroute aanduiding MCA Alkmaar

Oplossing

Sasburg Techniek heeft de verouderde noodverlichting in de parkeergarage van MCA Alkmaar vervangen door armaturen en vluchtwegpictogrammen van Hertek. MCA koos voor Extreme wireless HXN armaturen en vluchtrouteaanduiding met led-verlichting vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. De draadloze technologie en beheersoftware stellen Sasburg Techniek in staat het beheer en onderhoud te vereenvoudigen. Elk pictogram en elke armatuur is op afstand controleerbaar. Sasburg Techniek en MCA Alkmaar weten ook de lichtkwaliteit en -sterkte van de armaturen te waarderen. Ze geven meer licht en verbruiken 65% minder energie.

Langzamerhand stapt MCA Alkmaar ook in het ziekenhuis zelf over op de onderhoudsarme en energiezuinige noodverlichting van Hertek.

“Wij zijn gewoon tevreden. De noodverlichting van Hertek is onderhoudsarm en innovatief, en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hertek geeft goed uitleg en wij waarderen de Nederlandse gebruiksaanwijziging en installatiehandleiding. Installatie is zo een fluitje van een cent. Dat zie ik bij andere leveranciers van noodverlichting niet. Door de draadloze technologie kunnen we alles eenvoudig op afstand monitoren. Ook het ziekenhuis zelf is heel tevreden. De lichtkwaliteit is veel beter én de noodverlichting verbruikt ook nog eens twee derde minder energie. Daarom wil het MCA Alkmaar de noodverlichting in het ziekenhuis ook preventief vervangen door de producten van Hertek.”

Vluchtweg verlichting
Vluchtweg verlichting MCA Alkmaar