Brandmeld- en ontruimingsoplossing met open protocol vereenvoudigd onderhoud voor Sint Jans Gasthuis

Weert

Installatiebedrijf

Kuijpers

Installatiebedrijf Kuijpers heeft de verouderde brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie van het ziekenhuis vervangen door een nieuwe brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie van Hertek.

Behoefte klant

Het brandmeldsysteem van St. Jans Gasthuis in Weert was technisch verouderd en niet meer te certificeren. Het ziekenhuis wilde een nieuw, gecertificeerd systeem met een open protocol, zodat zijn eigen technici eerstelijns service en onderhoud kunnen uitvoeren.

Sint Jans Gasthuis

Oplossing

Kuijpers heeft het ziekenhuis met een nieuwe gecertificeerde brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie van Hertek uitgerust. Het installatiebedrijf heeft het hele project voor zijn rekening genomen, van advisering en projectering tot en met de montage en inbedrijfstelling. Het geïntegreerde systeem met volledige bewaking bestaat uit een netwerk van zeven brandmeldcentrales (Penta 5000), vier nevenpanelen, 1.600 melders en nevenindicatoren, én een aspiratiesysteem.

“In het verleden zijn systeemwijzigingen niet consequent bijgehouden, maar met de nieuwe brandmeld- en ontruimingsoplossing van Hertek weten wij precies waar wat zit en kunnen wij eenvoudig onderhoud zelf uitvoeren. ”

Frits Brouns, manager Techniek en Bouw SJG Weert