Wireless noodverlichtingsoplossing biedt veilige werkomgeving Gemeente Meierijstad

Veghel

Gemeentehuis Meierijstad

Installatiebedrijf

Van der Vleuten Elektrotechniek BV

Met wireless noodverlichting van Hertek heeft de gemeente Meierijstad continu inzicht in de werking van de noodverlichting. Daarmee bespaart ze beheerkosten. Meierijstad maakte al gebruik van een Hertek brandmeldinstallatie en is nu helemaal verkocht. Hertek is en blijft het.

Behoefte klant

Meierijstad is een nieuwe gemeentelijke instelling. Per 1 januari 2017 fuseerden de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode tot Meierijstad. Om direct een goede en veilige start te maken had de gemeente behoefte aan noodverlichting.

Gemeentehuis Meierijstad

Oplossing

Hertek heeft ook de brandmeldinstallatie geleverd in het gemeentehuis. Daar had de gemeente goede ervaringen mee. Om zeker te zijn van goede noodverlichting koos Meierijstad in samenwerking met Van der Vleuten Elektrotechniek ook voor de Hertek wireless noodverlichtingsarmaturen. Wireless noodverlichting van Hertek biedt altijd actueel inzicht in de correcte werking van de noodverlichting maar zonder bekabeling door het gehele pand.

Van der Vleuten Elektrotechniek adviseerde in het bestek decentrale noodverlichting die centraal uit te lezen is via DALI. Doordat er geen bekabeling nodig was bleek deze oplossing goedkoper zonder in te leveren op de hoge kwaliteit die bekabelde armaturen hebben. Er zijn decentrale armaturen voorgesteld met wireless optie die een eigen verbinding creëert op een 868 Mhz frequentie.

“Uiteindelijk werd het duidelijk, Hertek is de natuurlijke keus voor noodverlichting.”

Erwin Delisse, projectleider bij Van der Vleuten Elektrotechniek.
Gemeentehuis Meierijstad

“Wij zijn uiterst tevreden over de samenwerking met Van der Vleuten Elektrotechniek. Zij bevelen Hertek aan als leverancier. De producten die Hertek levert hebben een hoge kwaliteit en een goede prijs. Dit is gebaseerd op onze ervaring met het brandmeldsysteem dat reeds enige tijd in gebruik is en nu dus ook met de nieuwe noodverlichtingsarmaturen.”

Chris Wilbers, gemeente Meierijstad