Esthetische brandbeveiliging in prestigieuze residentie De Blanke Top

Cadzand-Bad

Installatiebedrijf

Detec Groep

In het Zeeuwse Cadzand-Bad middenin het duinlandschap staat, naast het luxe vier sterren familiehotel De Blanke Top, de gelijknamige zeer exclusieve en uiterst prestigieuze residentie. 34 Doorzonappartementen variërend van €2,3 tot €6,4 miljoen bieden alleen het allerbeste wanneer het gaat om stijl, klasse en topkwaliteit brandbeveiliging.

De architecten van residentie De Blanke Top hebben bij alle aspecten de aandacht voor detail geen moment uit het oog verloren. Ook wanneer het aankomt op brandveiligheid. Naast functioneel hoogwaardige state of the art componenten moesten deze ook voldoen aan de allerhoogste esthetische wensen van de architecten. Detec Groep Beveiliging heeft op advies van Koch Adviesgroep gekozen voor de hypermoderne en meest stijlvolle componenten van Hertek. De Soteria® Dimension vlakke melders zitten prachtig strak tegen het spierwitte plafond gemonteerd waardoor de woonruimtes niet inleveren op de elegante en verfijnde uitstraling. Ook de sirenes zijn netjes uit het zicht weggewerkt in de kasten van de slaapkamers. Uiteraard zijn diverse metingen gedaan om het minimale vereiste geluidsniveau te garanderen. Exact naar wens van de veeleisende architecten en bewoners.

Ongeveer 430 componenten, waaronder de Soteria® Dimension vlakke melders, worden aangestuurd door de Penta 6000 8-lus brandmeldinstallatie van Hertek. Naast de Soteria® Dimension vlakke melders hangen in het trappenhuis en parkeergarage diverse Soteria® componenten. Alle componenten zijn gemonteerd op de handige Easyfit meldersokkel die via 0,8mm bekabeling verbonden zijn met de brandmeldinstallatie. Deze brandmeldoplossing, voorzien van het CoreProtocol®, is uitermate betrouwbaar en nauwkeurig en past perfect bij een object waar de brandbeveiliging van topkwaliteit moet zijn.

Alle luxueuze appartementen beschikken over terrassen met zeezicht aan de ene kant en aan de andere kant uitzicht op het pittoreske Cadzand-Bad. Op locatie zijn door Hertek diverse metingen gedaan om de werking van de Soteria® Dimension vlakke melders te garanderen, zelfs in deze appartementen met lichtinval in overvloed door de enorme kamerhoge glaspartijen aan weerszijden.

Esthetiek en (innovatieve) techniek garanderen brandveiligheid voor bewoners van deze residentiële toplocatie.

Op en top
Niet alleen op esthetisch gebied is er gekozen voor het allerbeste, ook is de residentie op het gebied van brandveiligheid zeer uitgebreid beveiligd. De componenten en appartementen zijn geprogrammeerd voor deelontruiming volgens de NEN-2555. Bij rookontwikkeling in een van de appartementen gaan, in eerste instantie, alleen de sirenes af in het specifieke appartement. Zeker in het geval van een ongewenste melding en onnodig ontruimen. Echter bij een daadwerkelijke brand, met gevaar voor bewoners van andere appartementen in de Blanke Top, worden alle bewoners gealarmeerd. Deze deelontruiming is brandveiligheid op maat en voorkomt onnodige onrust onder bewoners.

In de ondergrondse parkeergarage van het complex zijn zowel de rijbanen als de algemene ruimtes voorzien van multi-sensormelders. De parkeerboxen zijn beveiligd met CO gasdetectie en een sprinklerinstallatie, aangesloten op het Penta 6000 brandmeldsysteem. Het sprinkleralarm wordt per laag doorgemeld naar de PAC voor snelle, gerichte brandbestrijding.

Integrale connected brandveiligheid
Met Hertek Connect wordt de brandveiligheid bij Residentie de Blanke Top ook op afstand 24/7 bewaakt door de beheerder van de brandmeldinstallatie en de onderhoudspartij Detec Groep. Bij calamiteiten reageert Detec direct op afstand en het onderhoud wordt preventief uitgevoerd. Op deze wijze hebben bewoners minimale overlast met maximale brandveiligheid. Hertek Connect biedt daarnaast nog meer voordelen voor de eindgebruiker. “Ondanks dat residentie de Blanke Top hemelsbreed maar 5 kilometer verwijderd is van ons kantoor, bedraagt de reistijd door de veerboot ruim een uur. Dankzij Hertek Connect zijn wij in staat om snel te reageren en service te verlenen.” Ook is Detec in staat om de VVE snel en in detail te informeren over actuele meldingen of storingen.

Detec Groep
Met een gemiddelde klantbeoordeling van 8,9 en lovende klantrecensies is Detec Groep al meer dan 35 jaar dé specialist op het gebied van beveiliging. Van levering en installatie tot onderhoud van inbraakmeld-, brandmeld-, toegangscontrole- en camerasystemen, staat Detec Groep voor professionele service en vakkundige beveiliging. Detec Groep is dealer van Hertek en verzorgt naast advies ook de installatie, inbedrijfstelling en onderhoud van Hertek producten.

“Ondanks dat residentie de Blanke Top hemelsbreed maar 5 kilometer verwijderd is van ons kantoor, bedraagt de reistijd door de veerboot ruim een uur. Dankzij Hertek Connect zijn wij in staat om snel te reageren en service te verlenen.”

Danny Feij; Projectleider Detec Zeeland Beveiliging

Residentie De Blanke Top
Het meest exclusieve nieuwbouwproject van de Benelux pronkt in het duinenlandschap van het rustieke Cadzand-Bad aan de Zeeuwse kust gelegen tussen Knokke-Heist (B) en Breskens. De fortuinlijke bewoners van residentie De Blanke Top genieten in luxe en weelde zorgeloos van hun eigen stukje paradijs aan de Noordzee.