Brandveilige pleasure bij Leisure Dome

Kerkrade

202016-Leisure-Dome-LQ-41 (16-9)

Installatiebedrijf

Parkstad Support

Tussen het glooiende heuvellandschap en het vernieuwde stadscentrum van Kerkrade ligt een wereld vol entertainment in het Leisure Dome. De Penta brandmeldinstallatie, verbonden met Hertek Connect, zorgt ervoor dat alle 1,5 miljoen bezoekers, die jaarlijks naar de Leisure Dome komen, onbezorgd genieten.

202016-Leisure-Dome-LQ-28

Dit enorme complex huisvest elf uiteenlopende activiteiten, variërend van een mega bioscoop tot virtueel Formule 1 racen. Twee Penta brandmeldcentrales met ruim 300 componenten waken over de brandveiligheid van dit amusements- en horecacenter. Door de digitale koppeling met Hertek Connect is Marc Tellers van Parkstad Support altijd en overal verbonden met de brandmeldinstallatie.

De jaarlijkse onderhoudsronde van de honderden componenten in een complex van dergelijke omvang wordt doorgaans uitgevoerd door twee onderhoudsmonteurs. Met behulp van de Connect applicaties voert nu maar één onderhoudsmonteur het onderhoud uit in een fractie van de tijd. Deze forse besparing van tijd en arbeidskracht resulteert in een kostenreductie in de onderhoudskosten.

202016-Leisure-Dome-LQ-02

Voorafgaand aan het jaarlijks onderhoud controleert Marc met Connect Support op afstand of er melders zijn die binnenkort in storing schieten door de huidige waardes op te vragen. Hierdoor kan hij goed voorbereid op pad met de juiste materialen en hoeft hij geen dubbel bezoek aan de locatie te brengen. Door deze efficiëntere werkwijze scheelt dat niet alleen tijd maar ook kosten voor de gebouweigenaar.

202016-Leisure-Dome-LQ-20

Naast het onderhoud is Marc ook verantwoordelijk voor het beheer van de de brandmeldinstallatie van het amusements- en horecacenter. Wanneer een melding binnenkomt, overdag of ‘s nachts, kan hij vanaf iedere locatie met Connect Control de brandmeldinstallatie bedienen op afstand. Ook de Particuliere Alarm Centrale wordt bij een brand tot in detail geïnformeerd door Connect Intelligent. De communicatie wordt continu geüpdatet wanneer de brand verder uitslaat. Hierdoor wordt er adequater gereageerd en kostbare tijd bespaard. En nog veel belangrijker; in geval van nood redt dit levens en blijft de materiële schade tot een minimum beperkt.

202016-Leisure-Dome-LQ-42

Parkstad Support Projectmanagement en Installatietechniek

Parkstad Support biedt maatwerk voor al het onderhoud aan bijvoorbeeld brandmeld, sprinklers alarmeringen en andere technische installaties. Ook nemen zij desgewenst het beheer van de gebouwen voor haar rekening. Zo is Marc beheerder van een 30-tal gebouwen waar hij ook de verantwoordelijkheid draagt over de brandmeldinstallaties. Door Hertek Connect staat hij dag een nacht verbonden met de Connected brandmeldinstallaties en heeft hij alles onder controle.

“Met Hertek Connect realiseer ik een tijdsbesparing van 30%. Deze tijd kan ik nu investeren in andere zaken ter verbetering van de veiligheid van mijn klanten. Hertek Connect sluit helemaal aan op deze tijd, waarbij de bediening op afstand mijn dagelijkse werkzaamheden vergemakkelijkt.”

Marc Tellers; Technisch specialist, Parkstad Support

Leisure Dome

Er is voor iedereen, jong en oud, man en vrouw, thrill seeker en chill genieter, iets te beleven in het Leisure Dome in Kerkrade. Ontsnap samen met vrienden uit een Escape Room, klim naar grote hoogte bij Clip ’n Climb, spring de ruimte in bij Space Jump Trampolinepark, scoor goals in de Soccer Arena, speel op de vele speelautomaten in Gamestate, werp een strike bij Bowlo of sla een hole in one bij Glowgolf. Kies je voor meer adrenaline? Schakel dan je vrienden uit tijdens een uitdagende Lasergame sessie of ga virtueel Formule 1 racen bij de Adrenaline Experience. Hou je meer van ontspanning ga dan een hapje eten bij Happy Italy of Parkstad Plaza ‘Werelds’ restaurant gevolgd door big screen entertainment in de Vue bioscoop. Kortom, brandveilige pleasure verzekerd bij Leisure Dome.

Brochure Hertek Connect

Meer weten over Hertek Connect? Download de brochure!

Download brochure
202016-Leisure-Dome-LQ-46
202016-Leisure-Dome-LQ-33
202016-Leisure-Dome-HQ-41
202016-Leisure-Dome-LQ-11

Wilt u meer weten over Hertek Connect?

Kijk op Hertek Connect voor uitgebreide informatie voor onderhouders en beheerders brandmeldinstallaties.